Din cuprinsul articolului
Din usturoi, miere și lămâie se prepară licoarea ”magică” ce poate ține răceala și gripa la distanță. Cum se preparăî licoarea minune?
Siropul de usturoi, miere și lămâie acționează ca un scut împotriva virozelor. Licoarea poate fi preparată de oricine. Este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajutând la combaterea virozelor.
Pentru a face siropul veți avea nevoie de două căpățâni de usturoi, trei lămâi, câteva linguri de miere (în funcție de preferințe) și 250 de mililitri de apă.
Sezonul de iarnă-primăvară este cea mai bună perioadă pentru a consuma usturoi sub orice formă. Se poate consuma în diferite moduri, în feluri de mâncare sau crud. Puteți, de asemenea, să murați usturoiul sau să faceți un sirop. Oricum doriți, încorporați usturoiul în dieta dumneavoastră. Pentru că merită.
Proprietățile usturoiului
Usturoiul este considerat de mult timp un antibiotic natural. Și este mult adevăr în asta. Usturoiul face parte din grupul superalimentelor – produse alimentare care au proprietăți excelente de promovare a sănătății. Toate aceste legume își datorează în primul rând beneficiile pentru sănătate allicinei, un compus chimic organic cu sulf care conține flavonoide, aminoacizi și câteva vitamine și minerale.
Condimentul este bogat în vitaminele A, B1 și B2, în vitamina C și PP, precum și în magneziu, calciu, crom, cobalt și nichel. Acest lucru înseamnă că câțiva căței de usturoi consumați în fiecare zi pot acționa ca un antibiotic ușor asupra unui organism afectat de bacterii patogene. Allicina ajută la combaterea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative. În plus, acționează și ca un antiseptic.
De asemenea, merită subliniat faptul că usturoiul urmărește doar să ucidă bacteriile dăunătoare, în timp ce agenții farmacologici scapă și de microbii buni. Prin urmare, utilizarea probioticelor este esențială în terapia cu antibiotice. Usturoiul nu are nevoie de acest lucru, potrivit stiridiaspora.ro.
Mod de preparare:
Se curăță usturoiul și se zdrobește printr-o presă într-un bol. Așteptați zece minute pentru a permite alicinei să se acumuleze. Apoi se adaugă sucul de lămâie și mierea – aproximativ cinci linguri. Adăugați apa și amestecați pentru a omogeniza totul bine.
Acum tot ce trebuie să faceți este să turnați siropul într-o sticlă și să îl lăsați să se odihnească. Îl puteți bea atunci când sunteți răcit și în scop preventiv.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…