Din cuprinsul articolului
Prof. dr. Vlad Ciurea atrage atenția că suprasolicitarea permanentă la care suntem supuși în aceste vremuri nu trebuie ignorată și că avem nevoie de odihnă și ordine.
Sănătatea creierului depinde de foarte mulți factori, iar unul extrem de important este stilul de viață sănătos.
„Nu trebuie să continuăm să ne biciuim cu tot felul de substanțe, energizante, cafele. Personal, beau o cafea de dimineața, nu foarte tare, un fel de cappuccino. O beau încet, fără să mă grăbesc.
Apoi mai beau una după-amiază. În niciun caz seara, nu 5-6 cafele pe zi! Suprasoliciți inima, creierul să pompeze încontinuu. Unde duce asta? Nu poți să stai mereu în stare de tensiune.
Prioritățile creierului sunt foarte importante. Trebuie să luăm lucrurile pe rând. Când rezolvi un lucru, se produce o relaxare. Bulibășeala în creier nu este deloc bună!”, subliniază profesorul Ciurea.
Potrivit Antena 3 CNN, celebrul neurochirurg ne sfătuiește să avem dimineți petrecute în tihnă, cu aer curat, apă la temperatura camerei şi relaxare.
„Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.
Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate „dejectele” tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune „locomotiva” în mișcare”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.
Dimineața, creierul, la fel ca tot organismul, trebuie să fie trezit, pentru a putea funcţiona bine şi a randament pe măsură.
Potrivit profesorului Vlad Ciurea, apa este băutura cu care trebuie să ne începem ziua, care trebuie băută pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.
„Această bijuterie pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă, trebuie ţinută în activitate.
Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.
Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine.
Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.
Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie”, a mai spus prof. Vlad Ciurea.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…