Din cuprinsul articolului
Un nou studiu publicat în revista Heart Rhythm, editată de Elsevier, a examinat potențialele pericole ale consumului de băuturi energizante pentru pacienții cu boli cardiace genetice.
Un grup de 144 de supraviețuitori ai unui stop cardiac subit au fost examinați la Mayo Clinic, dintre care șapte (5%) consumaseră una sau mai multe băuturi energizante în apropierea evenimentului cardiac.
Deși studiul nu a demonstrat o cauzalitate directă, se recomandă prudență, iar medicii recomandă pacienților să consume băuturi energizante cu moderație.
Investigatorul principal al studiului, Michael J. Ackerman, cardiolog genetician la Mayo Clinic și director al Windland Smith Rice Sudden Cardiac Death Genomics Laboratory de la Mayo Clinic din Rochester, MN, a declarat într-un comunicat: „Piața băuturilor energizante din Statele Unite a crescut constant în ultimii ani, ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la posibilele efecte combinate ale consumului de cofeină și ale ingredientelor suplimentare nereglementate din aceste băuturi.
El a adăugat că băuturile energizante nu sunt reglementate de Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA), astfel încât cercetarea efectelor pe care le pot avea asupra pacienților noștri este extrem de importantă.
Băuturile energizante conțin cofeină de la 80 mg la 300 mg pe porție, comparativ cu 100 mg într-o ceașcă de cafea preparată de 8 unități.
Cu toate acestea, cele mai multe dintre aceste băuturi conțin ingrediente stimulante, altele decât cofeina, care nu sunt reglementate de FDA, cum ar fi taurina și guarana.
S-a emis ipoteza că ingredientele foarte stimulante și nereglementate pot modifica ritmul cardiac, tensiunea arterială, contractilitatea cardiacă și repolarizarea cardiacă într-un mod potențial proaritmic.
Ehud Chorin, specialist la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv și la Facultatea de Medicină Sackler, Universitatea din Tel Aviv, este coautor al comentariului editorial intitulat „Alimentele aritmogene: o problemă medicală subestimată?”, care a fost publicat în paralel cu studiul. El a spus că stabilirea unei cauze probabile a unei aritmii include întrebarea despre posibila expunere la toxine sau medicamente.
„Un număr tot mai mare de substanțe din dieta standard s-au dovedit a avea efecte cardiace nedorite, ceea ce a dus la luarea în considerare a unei noi subcategorii în istoricul medical al pacientului. Ingestia: alimente aritmogene”, a declarat Chorin.
El a adăugat că băuturile energizante se încadrează în această categorie. „Constatările raportate în acest studiu ar trebui privite în contextul ansamblului mare de dovezi care sugerează efectele aritmogene ale anumitor alimente, în special atunci când sunt consumate în cantități mari sau în concentrații ridicate de către persoanele cu risc ridicat”.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…