Din cuprinsul articolului
Consumul unei băuturi întinerește creierul și curăță ficatul. Persoanele în vârstă ar trebui să o consume în fiecare zi.
Băutura care curăță ficatul și întinerește creierul
Sucul simplu de sfeclă nu numai că curăță ficatul, dar îmbogățește și sângele cu substanțe valoroase esențiale și hemoglobină.
Studii recente au demonstrat, de asemenea, beneficiile sucului de sfeclă roșie în ceea ce privește întinerirea creierului la persoanele în vârstă. Consumul regulat al băuturii proaspăt stoarse face ca funcția cerebrală să fie mai eficientă.
Sucul de sfeclă ajută la un metabolism mai bun. Acesta asigură buna funcționare a altor procese din organism. În plus, această băutură conține un nivel ridicat de nitrați dietetici, care, odată ingerate, sunt transformate în nitriți, apoi în oxid nitric, care crește fluxul sanguin către toate organele.
Este extrem de util pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată. Contraindicațiile pentru consumul său sunt bolile stomacului asociate cu aciditate ridicată, precum și insuficiența renală și urolitiaza.
În prezența acestor probleme de sănătate, sucul de sfeclă poate fi băut, dar nu mai mult de 200 de mililitri în formă pură pe zi. Cursul ar trebui să fie limitat la două săptămâni consecutive, apoi faceți o pauză. Puteți amesteca băutura cu suc de morcovi sau de dovleac.
Leguma care combate anumite tipuri de cancer
Sfecla roșie poate fi o legumă pentru a preveni diverse boli. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de vitamine, minerale, nutrienți, antioxidanți, fibre, acid folic, fier, printre numeroase alte proprietăți.
Unul dintre acestea poate ajuta la prevenirea cancerului. Potrivit site-ului Institutului Național al Cancerului, cancerul este „o boală în care celulele din organism se înmulțesc necontrolat și se răspândesc în alte părți ale corpului.
„Este posibil ca cancerul să înceapă în orice parte a corpului uman, care este alcătuit din trilioane de celule. În condiții normale, celulele umane se formează și se înmulțesc (printr-un proces numit diviziune celulară) pentru a forma celule noi, în funcție de nevoile organismului. Atunci când celulele îmbătrânesc sau se deteriorează, ele mor, iar celulele noi le înlocuiesc”, spune el.
În plus, institutul explică faptul că „uneori, procesul nu respectă această ordine și se formează celule anormale sau deteriorate care se înmulțesc atunci când nu ar trebui să o facă. Aceste celule pot forma tumori, care sunt bulgări de țesut. Tumorile sunt fie canceroase (maligne), fie necanceroase (benigne).
„Tumorile canceroase se răspândesc sau invadează țesuturile din apropiere. De asemenea, ele se pot deplasa mai departe, în alte părți ale corpului și pot forma tumori, un proces numit metastază. Tumorile canceroase se mai numesc și tumori maligne. Există mai multe tipuri de cancer care formează tumori solide. Dar cancerele de sânge, cum ar fi leucemia, în general nu formează tumori solide”, conchide sursa.