Sari la conținut

Băutura care curăță ficatul de metale grele. Cum se prepară

dieta ficat gras
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
dieta ficat gras

Din cuprinsul articolului

Ficatul este cel mai mare organ din organism și ajută organismul să digere alimente, să stocheze energie și să elimine toxinele, conform Medline Plus. Acest organ este situat în partea dreaptă sus a cavității abdominale și se caracterizează prin culoarea sa brun-roșcată.

Atunci când funcțiile hepatice sunt perturbate din orice motiv, pot apărea anumite afecțiuni hepatice precum hepatita A, B și C, ficatul gras, ciroza, cancerul hepatic sau boli ereditare precum hemocromatoza și boala Wilson.

În general, simptomele care generează aceste tipuri de afecțiuni pot varia între ele, dar cele mai frecvente simptome sunt umflarea abdomenului, vânătăile pe picioare, schimbarea culorii scaunului și a urinei și galbenul ochilor și al pielii (icter). Este de menționat că în unele cazuri nu există simptome, ceea ce face și mai dificil de detectat.

Cu toate acestea, în prezența unei afecțiuni hepatice, este important să consultați un medic pentru a diagnostica cauza și a primi tratamentul. În plus, este important să aveți o dietă sănătoasă care conține diferite tipuri de antioxidanți.

Prin urmare, pentru a menține ficatul sănătos, este de o importanță vitală ca oamenii să evite băuturile alcoolice, printre alte produse, și să mănânce alimente care ajută la curățarea organului în cauză.

Unele dintre acestea, în suc, conform portalului UnComo, sunt sfecla roșie și lămâia, întrucât, având proprietăți antioxidante, purifică ficatul prin eliminarea metalelor grele.

Pentru prepararea ei, o sfeclă roșie mare trebuie curățată și tocată și adăugată în blender. Apoi, se stoarce în el sucul a două lămâi, se adaugă un pahar cu apă și se procesează. Când ați terminat puteți bea sucul.

Cancer la ficat

Cancerul de ficat poate fi un cancer tăcut. Cel mai frecvent este carcinomul hepatocelular și există altele precum colangiocarcinomul intrahepatic și hepatoblastomul, deși acestea din urmă sunt cele mai puțin frecvente.

„Pentru persoanele cu risc crescut de cancer hepatic din cauza cirozei (din orice cauză), a hemocromatozei ereditare sau a infecțiilor cronice cu hepatită B (chiar și fără ciroză), unii experți recomandă screening-ul cancerului hepatic la fiecare șase luni cu analize de sânge pentru alfa-fetoproteina (AFP) și ecografie.

În unele studii, testele de screening au fost legate de o supraviețuire mai bună a cancerului de ficat”, explică Societatea Americană de Cancer.

Potrivit Clinicii Mayo,majoritatea pacienților cu cancer la ficat nu prezintă semne sau simptome ale bolii în stadiile incipiente. Când se manifestă, pot include următoarele:

  • Pierdere în greutate neintenționată.
  • pierderea poftei de mâncare
  • Durere în abdomenul superior.
  • Greață și vărsături.
  • Slăbiciune generală și oboseală.
  • Umflarea abdomenului.
  • Îngălbenirea pielii și a albului ochilor (icter).
  • Scaune albe sau albicioase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel