Din cuprinsul articolului
Băutura care crește colesterolul bun și îl scade colesterolul rău! Colesterolul rău se poate reduce cu ajutorul dietei sși a exercitiilor fizice regulate. Alimentele bogate în grăsimi saturate și trans ar trebui evitate sau consumate în cantitați reduse, iar în schimb ar trebui sa se consume alimente cu grăsimi sănătoase, precum avocado, nuci, seminte si peste. De asemenea, consumul de alimente bogate in fibre, precum fructe, legume si cereale integrale, poate ajuta la scaderea colesterolului.
Mai mult, statinele sunt medicamente care stimulează eliminarea excesului de lipide. O altă modalitate de a reduce colesterolul total este creșterea nivelului de colesterol bun, cunoscut sub numele de lipoproteine de înaltă densitate (HDL). Ajută la curățarea colesterolului care blochează arterele din sânge, trimițându-l la ficat pentru a fi procesat de organism. Renunțarea la fumat, limitarea consumului de alcool, consumul de grăsimi nesaturate sănătoase pentru inima, pierderea în greutate și menținerea activă sunt toate modalități de a vă crește nivelul HDL.
De asemenea, puteți crește nivelul HDL prin înlocuirea băuturilor zaharoase sau a cafelei care provoacă agitație cu ceai, și anume ceaiul rooibos.
„Dacă nivelurile tale de HDL au nevoie de un impuls, va trebui să bei mult ceai rooibos”, susține un articol din 2011 publicat în Journal of Ethnopharmacology.
Oamenii de știință au observat 40 de persoane care au băut șase căni de ceai rooibos fermentat în fiecare zi timp de șase săptămâni. Ei au ajuns la concluzia că consumul acestui ceai crește nivelul de colesterol total. În medie, colesterolul LDL a scăzut cu aproape 27 de puncte, iar colesterolul HDL a scăzut cu aproape 12 puncte. Nivelurile HDL au crescut cu o medie de 33,3%.
Ceaiul Rooibos crește, de asemenea, nivelurile unei substanțe numite glutation, care este importantă pentru protejarea celulelor împotriva daunelor. Acest lucru sugerează că băutura poate avea efecte antioxidante, ajutând la menținerea sănătății celulare. Consumul acestei băuturi reduce, de asemenea, nivelul markerilor de deteriorare din organism. Ceaiul crește nivelul de polifenoli care se găsesc în mod obișnuit în fructe, legume și alte alimente vegetale.
Polifenolii găsiți în ceaiul rooibos pot avea și alte beneficii potențiale pentru sănătate.
Potrivit unui articol din 2015 din Journal of Traditional and Complementary Medicine, acest ceai poate ajuta organismul să lupte cu moleculele dăunătoare numite specii reactive de oxigen care contribuie la dezvoltarea cancerului și a diabetului. Deși acest studiu a fost realizat pe celule într-un laborator, extractul de ceai rooibos a redus nivelurile acestor celule în modelele de cancer și diabet. Ceaiul crește, de asemenea, nivelul a două enzime care protejează celulele de deteriorare.
Ceaiul Rooibos poate fi, de asemenea, util pentru pierderea în greutate. În 2014, revista Phytomedicine a publicat un articol despre modul în care extractul de ceai rooibos a interacționat cu celulele adipoase crescute în laborator. Extractul de Rooibos a redus grăsimea stocată cu 22% și a modificat genele și proteinele asociate cu stocarea și metabolismul grăsimilor.
Un studiu condus de biologii de la Penn State a descoperit că stilul de viață…
Medici atrag atenţia că la începutul sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se…
Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, unitate spitalicească aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, a…
Horoscop weekend 9-10 Noiembrie 2024. Berbec, ești pregătit pentru o schimbare de ritm. Previziuni pentru…
Un ingredient banal pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă…
O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai…