Din cuprinsul articolului
Colesterolul este o substanță ceroasă care se găsește în sânge și care este necesară pentru a forma celule sănătoase, însă un nivel ridicat al acestuia poate crește riscul de boli de inimă, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare.
Atunci când aveți niveluri ridicate ale acestei substanțe, „puteți avea depozite de grăsime în vasele de sânge”, care, de-a lungul anilor, pot crește, îngreunând circulația sângelui prin artere. Uneori, aceste depozite se pot chiar desprinde brusc și pot forma un cheag, provocând un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Printre factorii care pot duce la creșterea nivelului de colesterol se numără ereditatea, lipsa unui stil de viață sănătos, inclusiv o dietă echilibrată, precum și un stil de viață sedentar „și, uneori, administrarea de medicamente poate ajuta la reducerea colesterolului ridicat”.
Băutură pentru scăderea colesterolului
Platforma Mundo Deportivo a recomandat o serie de băuturi pe bază de fructe și legume și chiar pește gras, permițând inimii să limiteze cantitatea de grăsimi saturate și trans. Aceste lichide ar trebui să fie însoțite de o activitate fizică regulată.
- Mere și ovăz: merele conțin un conținut ridicat de pectine, care pot ajuta la nivelul colesterolului LDL sau „rău” din sânge. Ovăzul are o mare valoare nutritivă datorită beta-glucanilor, precum și a avenantramidelor, care pot ajuta la prevenirea oxidării colesterolului, mai ales dacă este consumat împreună cu un ingredient bogat în vitamina C.
- Turmeric și ovăz: acest tip de condiment conține curcumină, un colorant bogat în polifenoli care ajută la stimularea sistemului imunitar, la detoxifierea ficatului, la purificarea sângelui și la reducerea colesterolului „rău”, potrivit site-ului Mundo Deportivo.
- Lămâie și ghimbir: apa cu ghimbir și lămâie ajută la suplimentarea unei diete dacă scopul este de a reduce semnificativ nivelul colesterolului din sânge în mod natural, deoarece conține proprietăți antioxidante.
- Grapefruit, ananas și pătrunjel: aceste trei ingrediente au proprietăți antioxidante cunoscute sub numele de flavonoide, carotenoide, precum și vitamina C, care este bună pentru reducerea nivelului de colesterol „rău”.