Categories: Ştiri sănătate

Băutura caldă care poate fi asociată cu un risc cu 90% mai mare de cancer

Riscul de CANCER poate fi modificat prin deciziile de stil de viață pe care le iei. Una dintre cele mai alarmante descoperiri de până acum este că băutura deosebit de fierbinte poate crește riscul de cancer esofagian cu 90%.

Simpla perspectivă a cancerului este suficientă pentru a face pe oricine să se cutremure, dar există motive pentru a fi optimist. Cercetările de-a lungul anilor au indicat modalitățile prin care vă puteți modifica riscul de boală potențial mortală. Una dintre cele mai importante descoperiri a fost publicată în Jurnalul Internațional de Cancer în 2019.

Studiul din Iran a sugerat că băuturile foarte calde pot fi asociate cu un risc cu 90% mai mare de a face cancer la esofag.

Cancerul esofagian este atunci când celulele anormale din conducta alimentară (esofag) cresc într-un mod necontrolat. Esofagul este cunoscut și ca tubul care transportă alimentele de la gură la stomac.

Legătura dintre consumul de băuturi calde și riscul de cancer esofagian este bine documentată.

De exemplu, Cancer Research UK spune: „Riscul dumneavoastră de a dezvolta cancer esofagian este crescut dacă beți ceai, cafea sau alte băuturi la temperaturi calde”.

Cu toate acestea, măsura în care consumul de băuturi calde poate crește riscul de cancer – așa cum arată acest studiu – este izbitoare.

Consumul a 700 ml de ceai la 60C (140F) sau mai mare a fost „consecvent asociat” cu riscul crescut în comparație cu persoanele care au băut la o temperatură mai scăzută.

Ceai fierbinte

Obiceiurile de alcool a 50.045 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 75 de ani, care trăiesc în nord-estul Iranului, au fost monitorizate de oamenii de știință.

Aproximativ 317 cazuri noi de cancer au fost găsite în perioada de urmărire din 2004 până în 2017.

Autorul principal, doctor Farhad Islam, de la Societatea Americană de Cancer, a spus că „este recomandabil să așteptați până când băuturile fierbinți se răcesc înainte de a le bea.

Atâta timp cât lăsați ceaiul să se răcească puțin înainte de a-l bea sau adăugați lapte rece, este puțin probabil să vă creșteți riscul de cancer”.

Studiul întărește concluziile anterioare ale Organizației Mondiale a Sănătății, care în 2016 a declarat că băuturile peste 65°C (149°F) sunt cancerigene.

Cercetarea OMS s-a uitat la mate, un ceai băut în mod tradițional foarte fierbinte, în principal în America de Sud, Asia și Africa.

S-a spus că temperatura era importantă mai degrabă decât tipul de băutură.

 

Recent Posts

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

14 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

24 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

44 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Citeste si: