Într-o nouă cercetare, psihologul Terri Conley, de la Universitatea Michigan a analizat o serie de studii psihologice realizate de-a lungul timpului şi a ajuns la concluzia că diferenţele dintre modul în care bărbaţii şi femeile percep sexul nu sunt chiar atât de mari
Dacă întrebăm un număr mare de femei şi bărbaţi câţi parteneri sexuali vor să aibă într-o anumită perioadă, în medie, numărul raportat de bărbaţi este mai mare decât cel susţinut de femei. Totuşi, calcularea unei medii nu este întotdeauna cea mai bună metodă prin care să obţii rezultate în astfel de cercetări.
Dacă de exemplu, oamenii de ştiinţă întreabă 10 bărbaţi câţi parteneri sexuali vor să aibă într-un an şi 9 dintre ei spun că doar unul, iar un singur participan raportează că vrea 20, atunci media este 2,9, ceea ce ar sugera că, de fapt, un bărbat speră aă aibă 3 parteneri pe an.
Dacă ne utităm la răspunsul „tipic” la această întrebare vom vedea că majoritatea oamenilor, indiferent de sex, declară că vor un singur partener.
Dar cum rămâne cu numărul de parteneri pe care chiar îl au bărbaţii şi femeile?
În primul rând trebuie menţionat că uneori, oamenii au tendinţa de a oferi răspunsurile pe care cred că ar trebui să le dea şi nu pe cele adevărate. În general, studiile au scos la iveală faptul că bărbaţii declară un număr mai mare de parteneri sexuali, comparativ cu femeile. Dar în 2003, cercetătorii au constatat că atunci când bărbaţii cred că sunt verificaţi cu un detector de minciuni raportează acelaşi număr de parteneri sexuali ca femeile.