Din cuprinsul articolului
Bărbat găsit cu o grupă de sânge UNICĂ: primul caz în India și pe 10 în lume.
Un bărbat din Gujarat, India, care a murit în timpul tratamentului, a fost identificat cu o grupă de sânge unică, despre care se spune că este primul din țară și al zecelea din lume, conform rapoartelor.
Bărbatul de 65 de ani din Rajkot a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pe inimă anul trecut, după ce a suferit un infarct. Cu toate acestea, după ce medicii au efectuat un test pentru a determina grupa sanguină a pacientului, nu au putut găsi nicio potrivire în Rajkot.
Bărbat găsit cu o grupă de sânge UNICĂ: primul caz în India și pe 10 în lume
Laboratorul care a testat proba de sânge a găsit ceva ciudat și ulterior a trimis-o la un laborator din New York pentru testare. A fost nevoie de un an pentru ca cercetătorii să ajungă la concluzia că grupa sanguină era grupa sanguină AB+ cu frecvență „negativă” a EMM.
Între timp, pacientul a murit de moarte naturală în urmă cu o lună. Zalak Patel, specialist în medicina transfuziei în cadrul Societății de Cruce Roșie, Ahmedabad, a declarat pentru IANS că O, A, B și AB sunt grupele sanguine comune găsite în corpurile umane.
Există mai mult de 40 de sisteme sanguine precum Rh și Duffy și mai mult de 350 de antigene conectate cu celulele roșii. EMM este un fel de antigen de înaltă frecvență, care este foarte frecvent de găsit. Dar acest pacient nu avea EMM în sânge, a spus Patel.
Există doar 10 persoane cu grupa sanguină EMM negativă în lume
Antigenii EMM sunt anticorpi care se dezvoltă în mod natural în corpul uman. Există nouă persoane înregistrate la nivel global în lume cu grupă sanguină EMM negativă. Acum o a zecea persoană din Gujarat a fost adăugată la acea listă.
Ripal Shah, director medical la Laboratorul Prathama din Ahmedabad, a spus că pacientul are grupa sanguină AB+, care a fost verificată cu 40 până la 50 de probe pe care le avea laboratorul.
„Am încercat diverse tehnici disponibile în India pentru a se potrivi cu sângele lui. Mi-am dat seama că era ceva ciudat cu sângele lui. I-am corelat și sângele cu mostrele fiului și ale fiicei sale. Dar nici asta nu a funcționat. Așa că am trimis proba la New York”, a declarat Shah.
A durat mai mult de un an până să ajungă la o concluzie. Procesul a fost întârziat și din cauza pandemiei de Covid. Între timp, medicii i-au dat medicamente pentru a-și crește nivelul hemoglobinei.
În timp ce nivelul hemoglobinei a crescut, pacientul nu a fost în stare să fie supus intervenției chirurgicale, așa că medicii au amânat-o. S-a infectat și cu Covid. A murit de moarte naturală în urmă cu o lună”, a spus Shah.