Din cuprinsul articolului
Bărbat diagnosticat greșit, pus să „mestece gumă” de către medici. Unui bărbat de 68 de ani, care a murit după ce a fost diagnosticat cu o tumoare mortală pe creier, i s-a spus inițial de către medici să mestece gumă pentru a-i face față zgomotului din urechi.
Medicii au crezut în mod greșit că Brian Goldie are tinitus și l-au asigurat că guma de mestecat îi va reduce simptomele.
Dar, mai târziu, bărbatul de 68 de ani a început să sufere de oboseală și dureri de cap și a dezvoltat furnicături în braț. Se credea că furnicăturile ar fi putut fi un simptom al Covid, de la care s-a recuperat, sau vaccinul.
Bărbat diagnosticat greșit, pus să „mestece gumă” de către medici. A murit la scurt timp, din cauza unei tumori pe creier
Bărbatul a fost apoi internat la spital după ce și-a pierdut senzația în partea dreaptă a corpului din cauza temerilor că ar fi suferit un accident vascular cerebral. Dar o scanare RMN (imagistica prin rezonanță magnetică) a dezvăluit că avea un gliom de grad înalt, o tumoră malignă, pe trunchiul cerebral și i s-au dat luni de viață.
„Tata nu mai vorbea coerent și părea confuz. Ni s-a spus că tumora era inoperabilă din cauza locului în care creșteam și că era agresivă. Am fost disperați să-i îmbunătățim rezultatul și am întrebat dacă există un studiu clinic pe care l-ar putea încerca, dar nu a fost nimic. Singura lui opțiune era radioterapia”, a declarat Tony Goldie, unul dintre cei șase copii ai lui Brian, pentru Birmingham Live, preluat de Daily Record.
Tony, în vârstă de 33 de ani și, la rândul său tatăl a doi copii, este șocat de moartea tatălui său.
„Ne-am gândit că acesta este un efect secundar al radioterapiei. Medicii au făcut diverse teste și au constatat că numărul de trombocite al tatălui era scăzut, ceea ce era o îngrijorare.
Cu toate acestea, ni s-au dat rezultate pozitive ale unei scanări de urmărire care a arătat că tumora și zona înconjurătoare s-au micșorat. Medicii ne-au împărtășit surpriza lor și au spus că acest lucru este cel mai neobișnuit pentru cineva cu tipul de tumoare a tatălui.”
Dar, din păcate, acel optimism a fost de scurtă durată. Brian a devenit uituc și a devenit prea slab pentru un tratament suplimentar.
„Tata nu și-a putut aminti ce a mâncat sau chiar dacă a luat o masă. Amintirea lui a călătorit înapoi în timp până când era copil. El întreba: „La ce oră merg la școală?”
În alte zile se trezea crezând că a întârziat la serviciu, în timp ce încerca să se ridice din pat, și-a dat seama curând că nu poate să stea sau să meargă. Obișnuiam să-i spunem că i-au dat ziua liberă ca să se poată relaxa. ”
Petiție pentru finanțare în cercetare
Brian a murit în mai 2022, la opt luni după ce a fost diagnosticat. Familia sa a strâns de atunci peste 3.000 de lire sterline pentru Cercetarea tumorilor cerebrale și militează alături de organizația de caritate pentru a o ajuta să ajungă la 100.000 de semnături într-o petiție.
Petiția solicită o finanțare sporită pentru cercetare, în speranța de a provoca o dezbatere parlamentară.
„Ca familie, am învățat pe calea grea cum avem nevoie disperată de mai multe fonduri pentru a cerceta tumorile cerebrale”, a transmis Jade, fiica bărbatului mort din cauza unei tumori cerebrale diagnosticate târziu.
Brain Tumour Research solicită guvernului să limiteze 110 milioane de lire sterline din fondurile actuale și noi pentru a demara o creștere a investițiilor naționale în cercetarea tumorilor cerebrale la 35 de milioane de lire sterline pe an până în 2028.
Își dorește ca guvernul să recunoască cercetarea tumorilor cerebrale ca o „prioritate critică”. Se spune că creșterea investițiilor în cercetare ar alinia tumorile cerebrale cu cheltuielile pentru cancerul de sân, intestin și plămân, precum și pentru leucemie.