Din cuprinsul articolului
Bărbat diagnosticat cu malarie la Constanța, transferat la Institutul Victor Babeș din Capitală.
Un marinar în vârstă de 45 de ani, revenit în țară pe 23 octombrie dintr-o țară din Africa de Nord, unde a lucrat pe o platformă de foraj marin. Potrivit RADOR, acesta a fost diagnosticat cu malarie în formă severă, la Spitalul de Urgență Constanța.
Bărbat diagnosticat cu malarie la Constanța
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, bărbatul s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute, pe 7 decembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Acesta le-a spus cadrelor medicale că se simte rău, acuzând febră puternică și dureri de cap.
Medicii au suspectat că pacientul ar putea avea malarie și, din păcate, testele pe care le-au făcut au confirmat acest lucru. El a fost transferat apoi la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti pentru tratament de specialitate.
Ce este malaria
Malaria este o boală infecțioasă des întâlnită în multe zone tropicale și subtropicale. Parazitul malariei este transmis prin înțepătura femelei țânțarului anofel.
Formele severe de malarie se pot manifesta prin febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, vărsături, tuse, diaree și dureri abdominale.
La acestea se pot adăuga simptome asociate insuficienței de organ, cum ar fi insuficiența renală acută, convulsii generalizate, colaps circulator, urmate de somnolență, chiar comă și deces.
Malaria se manifesta prin febra apărută la șapte zile de la prima posibila expunere sau la trei luni (mai rar mai târziu) de la ultima posibila expunere. Orice febra apărută la mai puțin de șapte zile de la o posibilă expunere nu este cauzată de malarie.
Există forme mai severe de malarie determinate de Plasmodium Falciparum care se pot manifesta prin febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, vărsături, tuse, diaree si dureri abdominale. La acestea se pot adăuga simptome asociate insuficientei de organ, cum ar fi insuficiența renală acută, convulsii generalizate, colaps circulator, urmate de somnolenta, comă și deces.