Din cuprinsul articolului
Guvernul României oferă un stimulent financiar angajatorilor care aleg să angajeze studenți pe perioada vacanței de vară. Această inițiativă urmărește să faciliteze integrarea tinerilor pe piața muncii, oferindu-le posibilitatea de a dobândi o experiență practică valoroasă, în timp ce angajatorii primesc sprijin financiar pentru a încuraja angajarea lor.
Venitul suplimentar poate fi acordat pentru o perioadă de cel mult 60 de zile într-un an calendaristic pentru fiecare tânăr angajat.
Angajatorii trebuie să semneze un contract individual de muncă pe durată determinată, care să nu depășească durata vacanței de vară. Contractele pot fi fie cu normă întreagă, fie part-time, în funcție de bugetul alocat și necesitățile angajatorului, scrie epitesti.ro.
Pentru studenți, aceasta reprezintă o oportunitate de a dobândi experiență practică relevantă pentru domeniul lor de studiu sau pentru alte domenii de interes. În plus, posibilitatea de a obține venituri suplimentare în timpul vacanței de vară nu trebuie neglijată.
Pe de altă parte, angajatorii beneficiază de sprijin financiar din partea guvernului, reducând costurile asociate cu angajarea tinerilor și având acces la o forță de muncă tânără, educată și motivată, care poate aduce idei noi și inovatoare organizației.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat că oferă stimulente financiare angajatorilor care angajează elevi și studenți pe durata vacanței. Stimulentele financiare au ca scop încurajarea în ceea ce privește angajarea tinerilor. Totodată, sprijinul e menit să ofere oportunități de muncă sezoniere.
ANOFM oferă angajatorilor un stimulent financiar lunar echivalent cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă. Valoarea ISR este de 660 de lei, asta înseamnă un stimulent lunar în valoare de 330 de lei pentru fiecare elev sau student angajat.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…