Sari la conținut

„Bani, cheia de la casă, adresa”- obiecte din rucsacul de urgență. Ce le-au mai cerut profesorii elevilor? Părinții se revoltă

elevi
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
inceput an scolar

Obiecte din rucsacul de urgență. Ce le-au mai cerut profesorii elevilor? Părinții se revoltă Frica de cutremure devine din ce în ce mai evidentă, după cutremurele din Turcia, Siria și Oltenia.

Profesorii din România le-au solicitat elevilor să realizeze un sac de urgență cu diverse lucruri. După ce au văzut lista obiectelor necesare, unii părinți s-au revoltat.

Rucsacul de urgență. Ce le-au mai cerut profesorii elevilor? Părinții se revoltă

Pe grupurile de părinţi au apărut deja neînțelegeri pentru că lista cu lucrurile necesare din acest rucsac s-a extins.

De pildă, pe lângă alimente şi schimburi, copiilor li s-a cerut să deţină bani, cheia de la casă şi adresa de domiciliu, fapt ce i-a revoltat pe părinți.

„Apă, şosete de schimb, hârtie igienică, un aparat de radio cu tranzistor, faşă, plasturi la plic, cheia de la apartament cu adresa de locuinta si bani! Nu spune ce suma de bani, trebuie sa fie bani. Alţi copii mai mari ii terorizeaza pe cei mici. Ce ar lipsi, sa imi pun copilul in pericol!”, a declarat Marius tatăl unui copil de clasa I, potrivit observtornews.ro.

Cu toate acestea, „un astfel de rucsac de urgenţă ne-ar ajuta să supravieţuim pentru 3-5 zile, după un cutremur major, dacă fiecare familie l-ar pregăti”, spun cei de la DSU.

Fiecare familie trebuie să aibă un plan de urgență, dar și o trusă de supraviețuire care să conțină obiecte care să permită supraviețuirea pentru 3-5 zile.

Rucsacul de urgență conform Departamentului pentru Situații de Urgență

1. Apă

2. Alimente cu un termen de valabilitate mai mare

3. Îmbrăcăminte și încălțăminte

4. Un sac de dormit

5. O trusă de prim-ajutor

6. Radio cu baterii, fluier, lanternă

7. Articole de igienă

8. Acte personale

Școli în pericol, evaluate cu risc seismic 1

Din păcate, există un număr mare de școli evaluate cu risc seismic 1. Astfel, 118 școli din România ar trebui să intre cât mai repede în rabilitare.

„Avem o situatie statistica de la nivelul lunii septembrie de anul trecut ce facem noi acum este sa verificam acele date. Sa le includem intr-un program special cu celeritate. Promisiunile sunt ca la nivel guvernamental se vor gasi solutiile financiare pentru a demara lucrarile rapid”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel