Din cuprinsul articolului
Bananele îngrașă sau ajuta în slabire? Nu mănânci banane, datorita continutului mare de carbohidrati si zahar pe care îl contin? Ei bine, trebuie să le incluzi în dieta ta pentru că sunt nutritive, avand un conținut semnificativ de fibre, minerale și antioxidanți. Află cu ce le poți combina fără să-ți afecteze silueta.
Cu toate acestea, multți dintre noi au îndoieli cu privire la consumul de banane, datorită conținutului mare de carbohidrați și zahar pe care îl contin.
Specialiștii recomandă ca bananele să facă parte din dieta unei zile. Bananele sunt bogate în fibre, ceea ce te face să nu mai vrei să mănânci odată consumate. Bananele conțin și un fel de amidon care îți reduce pofta de mâncare și te oprește să te îngrași. Mai mult, ele reduc nivelul zahărului din sânge și crește sensibilitatea organismului la insulină.
Dacă nu v-am convins până acum, vă mai spunem că bananele, consumate de două ori pe zi, ajută la îmbunătățirea digestiei. Bananele sunt ușor de digerat și nu irită tractul gastro-intestinal.
Din banane se poate face și deserturi sănătoase. Trebuie să mai adăugați scorțișoară, ovăz măcinat, cacao și îndulcitor din stevie. Veți obține un desert plin de savoare.
Ingrediente:
Mod de preparare
Într-un blender, se pun bananele rupte bucățele, praful de cacao, câteva picături de îndulcitor lichid, iar la final scorțișoara. Mixăm bine ingredientele.
Când obținem rezultatul dorit, turnăm compoziția într-un castron mare plin cu fulgi de ovăz măcinați. Se amestecă apoi cu o spatulă până se omogenizează totul. Apoi turnați jumătate din amestec într-o tavă cu balamale tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm baza prăjiturii cu o spatulă și punem deoparte câteva minute.
Luați o banană pe care o feliați. Așezați feliile pe banane pe suprafața aluatului din tavă și, apoi, le acoperiți cu aluatul pus de o parte. Nivelați cu o spatula și dați tava la frigider pentru 3 ore (sau peste noapte) acoperită cu folie alimentară, pptrivit stiridiaspora.ro.
După ce au trecut cele 3 ore, transferați desertul pe un platou și continuați cu ultima etapa de preparare.
În acest caz, aveți nevoie de următoarele ingredientele:
Punem bucățile de banana și cacao în blender. După ce le-ai mixat, crema obținută se toarnă pe suprafața prăjiturii și se nivelează cu o lingură. Decorăm din belșug desertul cu arahide mărunțite. Apoi aducem desertul la masa și îl servim lângă o ceașcă de cafea. Poftă bună!
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…