Te simti balonata dupa fiecare masa, iar asta iti afecteaza productivitatea zilnica si increderea in tine? Poate ai o intoleranta alimentara nedescoperita.
Intoleranta la gluten a devenit din ce in ce mai raspandita si este una dintre cauzele majore ale balonarii cronice. Eliminarea din dieta a unor alimente sanatoase nu este cea mai buna decizie. Mai mult decat atat, nu este inca foarte clar in lumea medicinei ce inseamna intoleranta la gluten. Desi tot mai multe persoane se confrunta cu aceasta problema, foarte putine dintre ele au analizele la zi. Si foarte putine dintre ele stiu care sunt simptomele intolerantei la gluten.
Persoanele care aleg sa se diagnosticheze singure si sa recurga la un regim special nu iau cea mai buna decizie pentru sanatatea lor. Desi cele mai multe studii arata ca intoleranta la gluten este mai frecventa decat boala celiaca, este esential sa acorzi atentie simptomelor.
De regula, simptomele asociate cu aceasta afectiune sunt durerile abdominale, starea de oboseala, gazele si balonarea.
Daca prezinti unele simptome, insa nu le poti asocia cu consumul unor alimente care contin aceasta proteina, nu trebuie sa te ingrijorezi. Peste 85% de persoane care considera ca se confrunta cu aceasta afectiune nu sufera de intoleranta la gluten.