Sari la conținut

Ce alimente diminuează balonarea

bananane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructe benefice pentru cei care au probleme cu tiroida

Balonarea nu este o boală, ci mai corect spus un simptom deranjat pentru multe femei. Mai ales vara, când toate ne dorim un abdomen cât mai plat, să scapi de balonare este o provocare. Iată câteva soluții care te vor ajuta.

Cu siguranța și tu ai experimentat senzația de preaplin și ai avut crampe abdominale. Aerul înghițit odată cu alimentele și gazele care apar în urma fermentației bacteriene fac să apară balonarea. Însă o mulțime de factori duc la apariția balonării. Aceștia sunt: nivelul ridicat de stres, alimentația, anumite boli de natură gastrointestinală. Și intoleranța la lactoză este una dintre cauzele principale ale balonării.

Iată ce trebuie să consumi pentru a diminua balonarea:

  • Este indicat să mănânci cât mai multe fibre fiindcă acestea absorb excesul de gaze. Ideal este să consumi cereale integrale, pâine neagră, paste făinoase, orez nedecorticat.
  • Ai voie carne de pui, carne de curcan, pește, soia și produse din soia, iaurturi care au probiotice, brânză.
  • Poți să consumi kiwi. Sunt studii care arată că acestea fiind bogate în fibre pot să îmbunătățească tranzitul intestinal. În plus, se va elimina și constipația.
  • Ceaiul de mentă este foarte bun deoarece calmează tractul gastrointestinal și ameliorează balonarea. Bea o cană pe zi.
  • Adaugă în mâncare turmeric. Este un condiment minune atunci când vrei să elimini problemele de natură gastrointestinale.
  • Bananele sunt și ele bune împotriva balonării. Explicația este aceea că ele conțin fibre prebiotice ce ajută digestia.
  • Ghimbirul poate calma durerile de stomac, crampele abdominale și balonarea. Fiind un excelent relaxant și tonic muscular.
  • Pepenele galben. Tot este acum sezonul, așa că profită din plin de acesta. Pepenele galben are proprietăți diuretice și contribuie la eliminarea excesului de apă din corp.

Reține! Medicii spun că este indicat să renunți la băuturile carbogazoase. Acestea favorizează mișcările  antiperistaltice, sunt hipercalorice și induc hiperaciditate. Important este și sp respecți cele 3 mese principale cu 2 gustări între. Nu în ultimul rând, mesteca bine, aceasta fiind prima etapă a digestiei sănătoase.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel