Din cuprinsul articolului
În Transilvania, există un orășel fermecător, situat la aproximativ 4 ore și jumătate de Cluj-Napoca, care reușește să atragă zeci de mii de turiști în fiecare an.
Băile Tușnad, localitatea așezată pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, deține titlul de cel mai mic oraș din România când vine vorba de populație. Potrivit ultimului recensământ, doar 1.641 de persoane numesc acest loc acasă. Cu toate acestea, acest oraș se mândrește cu faimoasele sale ape minerale.
Băile Tușnad, cunoscută și sub numele de Perla Transilvaniei, este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase așezări balneare din România. Situată la 656 de metri deasupra nivelului mării, stațiunea se întinde în cea mai sudică parte a lanțului muntos Harghita. Cele două masive alpine, paralele cu Valea Oltului, și anume Munții Baraoltului și Munții Bodoc, mărginesc Băile Tușnad la vest, respectiv la sud.
Este demn de remarcat faptul că cea mai înaltă parte a Munților Bodoc, adiacentă Băilor Tușnad, se numește Creasta Ciomadului sau Ciomadul Mare (1294 metri).
În imediata vecinătate estică a stațiunii, veți găsi două cratere de formă circulară-reglementată numite Lacul Sfânta Ana și Rezervația naturală Mlaștina Mohos.
Defileul Oltului este marcat la intrare de Piatra de Jos a Șoimului, iar la ieșire de Piatra Vanzita.
Stațiunea funcționează pe tot parcursul anului, iar orice moment în care vizitați Băile Tușnad este un moment bun. Cu numeroase izvoare de apă minerală (cunoscute încă de la începutul secolului al XIX-lea, dar inaugurate oficial abia în 1860), aveți acces la diverse tipuri de ape minerale: bicarbonat, carbonat, clorură, sodiu, magneziu, fier, calciu și ape mezotermale folosite în piscine.
Băile Tușnad este o stațiune turistică renumită, cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Aici, puteți primi tratament pentru o varietate de afecțiuni:
La Băile Tușnad, puteți experimenta diverse proceduri, cum ar fi:
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…