Categories: Ştiri sănătate

Băiat de 17 ani, înecat la Therme în apă de 1 metru adâncime. Detaliul observat pe camerele de supraveghere

Un băiat de 17 ani s-a înecat la Therme, pe 12 februarie, după ce a leşinat într-o piscină unde apa are puţin peste un metru. Verişorul lui nevăzător se afla chiar lângă el şi a cerut ajutor, speriat că nu-i mai răspunde. Salvamarii, mai apoi echipajele medicale, au încercat cu disperare să-l salveze.

Cristi era însoţit de unchiul şi verişorii săi la centrul de relaxare din Baloteşti. Rudele veniseră în vizită din Constanţa şi au vrut să petreacă o zi împreună la piscinele cu apă termală. Adolescentul se juca alături de verii lui în zona destinată copiilor, când i s-a făcut brusc rău în apă.

Ce s-a observat pe camerele de supraveghere

Unchiul adolescentului: ”Copilul meu de 16 ani, nevăzător, care a stat tot timpul cu el, a sesizat că Cristi nu mai răspunde. Uitându-ne pe camere azi-noapte s-a văzut că a căzut, efectiv a căzut din picioare, la o apă relativ mică.”

În scurt timp, au ajuns şi două echipaje SMURD care au continuat manevrele şi i-au pompat adrenalină. Reprezentanţii complexului au pus un paravan şi au rugat vizitatorii să stea la distanţă.

În urma cercetărilor efectuate de Inspectoratul de Poliție al județului Ilfov, s-au făcut și primele constatări ale tragediei de la Balotești. Martorii spun că tânărul se afla în piscină, înotând, când la un moment dat nu a mai mișcat. Cei aflați în apropierea tânărului au reușit să-l coată din psicină, sunând ulterior la 112.

Primele informații spun că există varianta ca tânărul de doar 17 ani să fi suferit un infact miocardic, și că din acest motiv s-ar fi înecat. Inspectoratul de Poliție al județului Ilfov mai spune că se așteaptă necropsia tânărului. Anchetatorii au mai declarat că deocamdată nu există dovezi că ar fi de vină centrul termal de la Balotești pentru drama de ieri, 12 februarie. Ancheta este în curs de desfășurare.

Astfel de tragedii arată că înecul nu seamănă cu ce vedem în filme. În multe cazuri, victimele nu apucă să ceară ajutor, iar moartea poate fi tăcută. În apă, căile respiratorii se blochează şi intervine stopul cardiorespirator.

Adrian Gherghel, instructor înot a declarat pentru observator: În general, e nevoie de o cantitate relativ mică de apă care să pătrundă în plămâni pentru a surveni înecul.

Reprezentanţii complexului de la marginea Bucureştiului susţin că iau toate măsurile pentru siguranţa clienţilor, iar salvamarii sunt bine instruiţi.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

17 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

37 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

56 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: