Din cuprinsul articolului
Cancerul de piele. Cancerul de piele are o evoluție rapidă, iar el se poate dezvolta de la expunerea excesivă la lumina soarelui sau la solar.
Prevalența în creștere a cecerului de piele a stârnit dezbateri cu privire la cele mai importante semne de avertizare ale bolii. Deși la nivel international este vindecabil în 90% din cazuri, eșecul de a detecta simptomele apărute devreme ar putea duce la decesul persoanelor afectate, scrie publicația britanică Express.
Potrivit experților, peste 80% din toate cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la lumina soarelui sau la solar, deci concluzia experților este că boala poate fi în mare măsură evitată, dacă se folosesc mijloacele de protecție solară.
Ca și alte tipuri de cancer, cancerul de piele apare atunci când celulele din epidermă încep să se înmulțească anormal și formează tumori maligne. Modul în care cancerul va afecta speranța de viață depinde de tipul de cancer și de locul în care a metastazat.
Cancerul de piele poate fi împărțit în mai multe subtipuri, cel mai periculos fiind melanomul. Principalele semne de avertizare includ de obicei modificări ale pielii. Verificarea pielii pentru modificări suspecte este importantă pentru a detecta boala în stadiile sale incipiente, când este cel mai tratabilă.
Dar, printre simptomele timpurii ale cancerului de piele este și unul pe care toți ar trebui să-l cunoască, scrie Express. Potrivit publicației britanice, simptomele cancerului de piele pot include formarea unui nodul la axilă. Un astfel de nodul este probabil să crească în dimensiune treptat sau să nu dispară de la sine.
În paralel, boala provoacă mai multe modificări ale corpului, multe dintre ele vizibile la suprafața pielii. Simptomele cel mai frecvent raportate sunt o pată mare maronie, o aluniță care își schimbă aspectul și leziuni dureroase care produc mâncărime sau senzație de arsură.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…