Categories: Ştiri sănătate

Avertizarea unui medic: NU carne…, este cel mai periculos aliment pentru diabetici

Din cuprinsul articolului

Medic, despre alimentația diabeticilor, este cel mai periculos aliment! Un medic specialist vorbește despre alimentația diabeticilor. Acesta spune că un anumit tip de carne este extrem de periculos pentru sănătatea pacienților cu diabet.

Carnea roșie este unul dintre cele mai riscante alimente pentru persoanele care suferă de diabet, avertizează medicul gastroenterolog dr. Nuria Dianova.

Risc crescut de diabet

Sursă foto: Shutterstock

Pe baza rezultatelor cercetărilor recente, dr. Dianova subliniază o legătură puternică între consumul frecvent de carne roșie și un risc crescut de diabet.

Un studiu efectuat pe un eșantion de 216.000 de participanți, efectuat pe o perioadă de 36 de ani, a arătat o legătură clară între carnea roșie și diabet.

„ În timpul studiului, boala a fost diagnosticată la 22.000 de persoane. Participanții care consumau adesea carne roșie aveau un risc cu 62% mai mare de a dezvolta diabet ”, spune dr. Diyanova de la Centrul de Cercetare pentru Nutriție Sanatoasă din Moscova.

Aceste rezultate indică un risc serios pentru diabetici și cei predispuși la această boală.

 

Înlocuirea unei părți a cărnii roșii cu proteine ​​vegetale , cum ar fi nucile și leguminoasele, poate reduce drastic riscul de diabet – cu până la 30 la sută, susține Diyanova. Nucile și leguminoasele sunt bogate în proteine, ceea ce este mai sigur pentru diabetici, deoarece nu conțin grăsimile saturate găsite în carnea roșie.

Potrivit gastroenterologului, grăsimile saturate și fierul hem conținute în carnea roșie pot stimula procesele inflamatorii și oxidarea în organism. Aceste reacții nu numai că cresc riscul de diabet, dar contribuie și la acumularea de grăsime viscerală și rezistență la insulină, ceea ce complică și mai mult controlul zahărului din sânge și pune în pericol sănătatea diabeticilor.

Potrivit medicului, diabeticii ar trebui să ia în considerare reducerea sau chiar evitarea cărnii roșii în dieta lor. Alegerea surselor de proteine ​​pe bază de plante poate nu numai să reducă riscul de diabet, ci și să îmbunătățească sănătatea generală.

Recent Posts

Testul IQ care îți arată dacă ești mai inteligent decât un copil de 12 ani. Câte triunghiuri sunt în imagine?

Te-ai întrebat vreodată cât de bine te descurci la testele de inteligență comparativ cu un…

8 minute ago

10 ani de la apariţia metodelor inovative alternative, fără fum, la fumatul clasic

Experţii companiei Phillip Morris International au prezentat în cadrul celui de-al 15 lea eveniment public…

23 de minute ago

Avertisment îngrijorător: patru țări din Europa urmează să fie invadate de Rusia

Deși atenția Rusiei este acum concentrată asupra războiului din Ucraina, planurile lui Putin nu pot…

38 de minute ago

Nu mai ține în casă aceste obiecte care atrag ghinionul și necazurile

Obiecte care aduc ghinion în casă: evită-le pentru un spațiu armonios și plin de energie…

o oră ago

Meteo: România va fi lovită de ninsori și frig cum nu au mai fost de zeci de ani

Meteo. România și restul Europei trebuie să se pregătească pentru o schimbare semnificativă a vremii…

2 ore ago

Citeste si: