Categories: Ştiri sănătate

Avertizarea unui medic: NU carne…, este cel mai periculos aliment pentru diabetici

Din cuprinsul articolului

Medic, despre alimentația diabeticilor, este cel mai periculos aliment! Un medic specialist vorbește despre alimentația diabeticilor. Acesta spune că un anumit tip de carne este extrem de periculos pentru sănătatea pacienților cu diabet.

Carnea roșie este unul dintre cele mai riscante alimente pentru persoanele care suferă de diabet, avertizează medicul gastroenterolog dr. Nuria Dianova.

Risc crescut de diabet

Sursă foto: Shutterstock

Pe baza rezultatelor cercetărilor recente, dr. Dianova subliniază o legătură puternică între consumul frecvent de carne roșie și un risc crescut de diabet.

Un studiu efectuat pe un eșantion de 216.000 de participanți, efectuat pe o perioadă de 36 de ani, a arătat o legătură clară între carnea roșie și diabet.

„ În timpul studiului, boala a fost diagnosticată la 22.000 de persoane. Participanții care consumau adesea carne roșie aveau un risc cu 62% mai mare de a dezvolta diabet ”, spune dr. Diyanova de la Centrul de Cercetare pentru Nutriție Sanatoasă din Moscova.

Aceste rezultate indică un risc serios pentru diabetici și cei predispuși la această boală.

 

Înlocuirea unei părți a cărnii roșii cu proteine ​​vegetale , cum ar fi nucile și leguminoasele, poate reduce drastic riscul de diabet – cu până la 30 la sută, susține Diyanova. Nucile și leguminoasele sunt bogate în proteine, ceea ce este mai sigur pentru diabetici, deoarece nu conțin grăsimile saturate găsite în carnea roșie.

Potrivit gastroenterologului, grăsimile saturate și fierul hem conținute în carnea roșie pot stimula procesele inflamatorii și oxidarea în organism. Aceste reacții nu numai că cresc riscul de diabet, dar contribuie și la acumularea de grăsime viscerală și rezistență la insulină, ceea ce complică și mai mult controlul zahărului din sânge și pune în pericol sănătatea diabeticilor.

Potrivit medicului, diabeticii ar trebui să ia în considerare reducerea sau chiar evitarea cărnii roșii în dieta lor. Alegerea surselor de proteine ​​pe bază de plante poate nu numai să reducă riscul de diabet, ci și să îmbunătățească sănătatea generală.

Recent Posts

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

10 minute ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

30 de minute ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

50 de minute ago

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

o oră ago

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

2 ore ago

Cele mai periculoase zodii din horoscop. De cine trebuie să te ferești!

Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…

2 ore ago

Citeste si: