Persoanele de vârstă mijlocie care consumă multă carne și brânză se expun acelorași riscuri ca fumătorii, potrivit oamenilor de știință.
Un studiu la care au luat parte mii de femei și bărbați de 50 de ani sau mai mult, a scos la iveală că cei care consumă multe proteine animale sunt de două ori mai predispuși să moară prematur.
Aceștia sunt, de asemenea, de patru ori mai predispuși să fie uciși de cancer-riscul e comparabil cu al celor care fumează.
Cercetătorii susțin că proteinele de origine animală din carne, brânză sau ouă hrănesc celulele canceroase și accelerează procesul de îmbătrânire al celulelor.
Experții recomandă persoanelor de peste 50 de ani să consume mai rar aceste produse și să aleagă în schimb proteinele din pește, fasole sau mazăre.
Vestea bună e că restricțiile nu țin la nesfârșit. Cercetarea a mai arătat că proteinele animale sunt benefice celor trecuți de 65 de ani.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…