Sari la conținut

Avertismentul unui medic neurolog: Aceste alimente au cei mai mulți paraziți și sunt periculoase pentru creier

Alimente cu paraziți
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
alimentele care conțin paraziți periculoși care trec bariera hematoencefalică

Din cuprinsul articolului

Avertismentul unui medic neurolog, despre alimentele care au cei mai mulți paraziți și sunt periculoase pentru creier!

Medicul neurolog Robert Love avertizează populația cu privire la unele alimente care alimentele care conțin paraziți periculoși care trec bariera hematoencefalică.

Dr. Robert Love, medicul specialist care creează videoclipuri pe social media, a vorbit recent despre funcționarea normală a creierul și modul în care putem să-l menținem  sănătos.

Trei alimente pot conține paraziți care pot invada creierul uman. Acesta este ceea ce avertizează neurologul Robert Love.

alimente care pot contine paraziti periculosi pentru creier
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Carne de porc, somon și sushi

„Carnea de porc este una dintre sursele de proteină ​​animală care poate conține paraziți. Așadar, dacă ai de gând să mănânci carne de porc, vrei să cunoști fermierul sau chiar vrei să o gătești foarte bine. Sau aș evita complet carnea de porc”, explică el, potrivit ladbible.com.

3 qlimente cu cei mai multi paraziti

„Microorganismele parazite pot fi găsite și în somonul de crescătorie. Spre deosebire de somonul sălbatic capturat, care este de fapt foarte bun pentru sănătatea și creierul tău, somonul mic de crescătorie din iaz poate conține microorganisme dăunătoare.

În cele din urmă, pot fi găsite în sushi. Medicul renumit notează că aproximativ 30% din acest fel de mâncare conține viermi periculoși. Intrând în organism, aceste microorganisme pot pătrunde în creier prin fluxul sanguin.

„Dacă viermele rotunzi intră în intestin, va exercita presiune și va răni peretele intestinal. În unele cazuri, poate apărea un proces inflamator. Dacă, de exemplu, echinococul este localizat în ficat, plămâni sau rinichi, compresia țesuturilor va avea loc în consecință.

Acesta este un efect clasic, mecanic: întindere, presiune, perturbare a funcțiilor organului sau sistemului în care este prezent parazitul. Nu există doar microorganisme parazitare lumenale care sunt prezente în tractul gastrointestinal, ci și cele tisulare care pot implementa pe deplin așa-numita acțiune mecanică”, mai spune medicul neurolog.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel