Sari la conținut

Avertismentul unui medic: milioane de oameni mănâncă acest aliment care provoacă „mai multe decese la nivel global decât tutunul”

Sursă foto: Getty Images
Gastroenterolog la Centrul Medical Tufts, Dr. Harmony Allison a dezvăluit ce nu va mânca „niciodată”.

Mai mult de jumătate din alimentele cumpărate de gospodării, prezintă un risc grav pentru sănătate, a avertizat un medic.

Fie că este vorba de un baton de ciocolată cremos sau de chipsuri ușor sărate, toată lumea se bucură de o gustare nesănătoasă.

Cu toate acestea, alimentele ultraprocesate nu se limitează doar la lucrurile pe care le consumi ocazional.

De la cârnați până la pâine produsă în masă și iaurturi cu aromă de fructe până la supe instant, supermarketurile sunt pline cu aceste tipuri de alimente.

Alimentele ultraprocesate sunt legate de mai multe decese la nivel global decât tutunul.

În mod îngrijorător, Dr. Chris Van Tulleken a avertizat că alimentele ultraprocesate sunt legate de mai multe decese la nivel global decât tutunul.

Vorbind pe un podcast Diary Of A CEO, Dr Van Tulleken a explicat impactul pe care acest tip de dietă îl are asupra corpului tău și cât de rău poate fi.

El a spus: „Am urmat o dietă foarte normală pentru un britanic și m-am îngrășat atât de mult.

Am intrat în acest cerc vicios de supraalimentare, anxietate și insomnie. Dacă aș fi continuat timp de un an, mi-aș dubla greutatea corporală.”

În afară de cât de nesănătoase sunt aceste alimente, Dr. Van Tulleken a explicat, de asemenea, că sunt „la fel de dependente ca fumatul”.

Podcast-ul a afirmat apoi că 75% din caloriile care sunt consumate la nivel global provin de la șase companii.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicul a continuat: „Suntem în acest moment în care trebuie să tratăm politic aceste companii ca pe companii de tutun”.

Nu este prima dată când doctorul Van Tulleken face o comparație cu tutunul. Cartea sa, care a fost menționată pe podcast, afirmă:

„O dietă bogată în alimente ultraprocesate este legată de mai multe decese la nivel global decât tutunul, hipertensiunea arterială sau orice alt risc pentru sănătate – și 22% din toate decesele”.

Ce boli provoacă un consum de alimente ultra-procesate?

„Un consum crescut de alimente ultraprocesate este legat de următoarele boli: boli cardiovasculare, cancere, hipertensiune arterială, boală hepatică grasă, boală inflamatorie a intestinului, depresie, profil mai rău de grăsime din sânge, sindrom de colon iritabil, demență și fragilitate.”

Mai rău, doctorul a adăugat că oamenii cu venituri mici sunt obligați să mănânce acest aliment pentru că este ieftin.

Dr Van Tulleken a adăugat: „Dacă ai scăpa de sărăcie, ai scăpa de aproximativ 60% din problema bolilor legate de dietă”.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel