CANCERUL rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, fără un leac nicăieri la vedere. Cu toate acestea, vă puteți modifica riscul de a dezvolta cancer în primul rând. Un factor de risc surprinzător pentru cancer este consumul unui tip de pește – cât mănânci?
Găsirea unui leac pentru cancer este, fără îndoială, cel mai înalt obiectiv al umanității. Vorbim despre natura sofisticată a amenințării: celulele canceroase se sustrag adesea de la detectare și se răspândesc în alte părți ale corpului, făcând tratamentele ineficiente. Cu toate acestea, s-au făcut progrese în înțelegerea factorilor de risc, care mulți dintre care pot fi modificați.
Ceea ce decideți să puneți în organism vă poate influența riscul de a dezvolta cancer.
Efectele nocive ale fumatului sunt bine documentate, dar dieta rămâne un domeniu pregătit pentru cercetări ulterioare.
Potrivit lui Hussain Abdeh, farmacist superintendent la farmacia online Medicine Direct, ar trebui să evitați să mâncați pește sărat acolo unde este posibil.
„Peștele sărat (în stil chinezesc) este o cauză cunoscută a cancerului”, a avertizat domnul Abdeh.
Peștele sărat în stil chinezesc este popular în populațiile chineze de-a lungul coastei de sud a Chinei și în țările din Asia de Sud-Est, unde este adesea folosit ca acompaniament pentru alte feluri de mâncare sau orez.
Peștele sărat este preparat prin sărare, saramură, sărare uscată, întărire a murăturilor sau o combinație a acestor tratamente.
Potrivit domnului Abdeh, peștele servit în acest fel este clasificat ca cancerigen din Grupa 1, la fel ca și carnea procesată, cum ar fi hot-dog-urile și salamul.
„Sărarea peștelui crud este un mod tradițional de conservare a alimentelor și este o practică comună în China și Asia de Sud-Est”, explică farmacistul.
„Cu toate acestea, prin sărarea peștelui pentru a-l conserva, acest lucru determină și producerea de subproduse cancerigene, care pot duce la cancer la oameni”.
Un cancerigen este un agent cu capacitatea de a provoca cancer la oameni.
Potrivit domnului Abdeh, alte alimente care sunt foarte sărate, afumate sau murate ca mijloc de conservare reprezintă, de asemenea, un risc de cancer.
„Organismul le transformă în N-nitrozo, care este un compus legat de un risc mai mare de cancer. Carnea afumată absoarbe gudronul, care este cancerigen, în timp ce alimentele murate și sărate au ambele un conținut ridicat de sare, care este legat de stomac și cancer de colon.”
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…