Din cuprinsul articolului
Avertismentul neobișnuit al unui medic. Expertul i-a sfătuit pe oameni să nu facă acest lucru deoarece ar putea pierde o serie de substanțe nutritive vitale.
Un medic a dat câteva sfaturi neobișnuite cu privire la consumul unui fruct popular, avertizând că mulți dintre noi ar putea pierde o serie întreagă de beneficii pentru sănătate. Potrivit expertului, nu ar trebui să îndepărtați niciodată părțile fibroase ale unei banane.
Aceste părți, care se numesc fascicule de floem, conțin de fapt o serie de substanțe nutritive vitale. Doctorul Manuel Viso a explicat: „Ele sunt vasele de sânge ale bananei, unde sunt furnizate substanțele nutritive”.
După cum informează site-ul spaniol de știri La Vanguardia, atunci când această parte a bananei este aruncată, se pierde concentrația sa ridicată de antioxidanți, antiinflamatori, vitamine și minerale. Acestea includ potasiu, magneziu și triptofan, un precursor al serotoninei și responsabil pentru buna dispoziție.
Ce să faci data viitoare când mănânci o banană?
Într-un videoclip încărcat pe pagina sa de Instagram, Dr. Viso a spus: „Data viitoare când mâncați o banană, nu îndepărtați albeața, mâncați-o”, sfătuiește expertul. În acest fel, puteți profita din plin de beneficiile pentru organism care vin din includerea acestui fruct în dieta dvs. obișnuită.
Sfatul său este susținut de Nicholas D. Gillitt, vicepreședinte al cercetării în domeniul nutriției și director la Dole Nutrition Institute din Carolina de Nord. Vorbind pentru Huffington Post, el a spus că aceste șiruri „probabil” conțin mai multe fibre – un carbohidrat important care ajută la digestie și a fost, de asemenea, legat de un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și cancer intestinal
El a spus: „Deși nu am testat în mod specific mănunchiurile de floem, este probabil că ar exista o diferență în ceea ce privește valoarea nutritivă a acestora. Acestea conțin probabil mai multe și mai variate tipuri de fibre și componente structurale necesare pentru funcția lor.”
Fagurii de floem alcătuiesc sistemul vascular al plantei. Acestea distribuie substanțele nutritive prin fruct.