Avertismentul unui expert medical: acest tip de carne provoacă cheaguri de sânge. Ce ar trebui să mâncați în schimb

Cheagurile de sânge sunt mici aglomerări de sânge care s-au format într-un fel de gel. Deși sunt vitale pentru a ajuta la prevenirea sângerării excesive atunci când vă tăiați, unele care nu se dizolvă în mod natural pot fi periculoase. Dacă migrează către organe precum plămânii sau inima, acest lucru este un motiv de îngrijorare serioasă.

Dr Justine Butler, șef de cercetare la Viva! Health, a spus: „Cheagurile de sânge din vene (tromboembolisme venoase sau TEV) sunt adesea asociate cu leziuni, repaus prelungit la pat sau călătorii prelungite cu avionul.

Cu toate acestea, cercetările arată cum schimbarea dietei poate ajuta la reducerea riscului.

Tromboza venoasă profundă sau TVP este un tip de TEV și apare atunci când se formează un cheag de sânge într-o venă profundă (de obicei la nivelul picioarelor).”

„Dacă cheagul se rupe și ajunge la plămâni, acesta poate bloca aprovizionarea cu sânge acolo, ceea ce este o afecțiune care pune viața în pericol numită embolie pulmonară.

Adesea subdiagnosticată, această problemă gravă, dar care poate fi prevenită, poate provoca dizabilități și moarte.”

Potrivit doctorului Butler, carnea – în special carnea roșie și cea procesată – pot crește riscul apariției cheagurilor de sânge.

„Cercetările sugerează că stilul de viață și factorii dietetici (obezitatea, alimentația necorespunzătoare, fumatul și lipsa exercițiilor fizice, de exemplu) pot contribui la aproape jumătate din TEV”, a spus ea.

„Cercetări anterioare ale Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea din Minnesota au descoperit că dietele în stil occidental care conțin carne roșie și procesată au fost legate de un risc crescut de TEV.

În schimb, dietele care conțin multe fructe și legume au fost asociate cu un risc mai mic.”

Carnea roșie include:

  • Vită
  • Miel și oaie
  • Porc
  • Vițel
  • Vânat
  • Capră.

Carnea procesată se referă la carnea care a fost conservată prin afumare, întărire, sărare sau adăugare de conservanți și include:

  • Cârnați
  • Slănină
  • Șuncă
  • Carne de delicatese precum salamul
  • Pateuri
  • Conserve de carne

Dr. Butler a adăugat: „Nu există alimente sau nutrienți individuali care nu par să facă o mare diferență, este modelul general al dietei tale care contează – sănătos sau nesănătos.

Dietele vegane sănătoase au stabilit beneficii pentru sănătatea cardiovasculară, iar cercetările sugerează că pot reduce, de asemenea, riscul apariției cheagurilor de sânge”.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

4 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

35 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: