Sari la conținut

Avertismentul ucigașului tăcut. Atenție la acest semn subtil din ochi! Poate părea inofensiv, dar poate fi mortal

Retinopatie diabetica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Retinopatie diabetica: cauze si semne

Din cuprinsul articolului

Hipertensiunea arterială afectează un număr mare de persoane și, deși simptomele nu sunt întotdeauna ușor de observat, există un semn simplu al acestei afecțiuni pe care oamenii îl pot observa în ochii lor.

Un semn al hipertensiunii arteriale poate fi detectat în ochi, se afirmă.

Cunoscută sub numele de hipertensiune arterială, simptomele nu sunt întotdeauna ușor de observat – motiv pentru care este adesea cunoscută sub numele de „ucigașul tăcut”.

Și poate avea consecințe mortale, provocând boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale.

Dar dacă faceți câteva schimbări în stilul de viață sau în alimentație, ați putea reduce șansele de a dezvolta hipertensiune arterială.

Ați putea fi la risc de hipertensiune arterială dacă aveți ochii roșii în mod persistent.

Hipertensiunea arterială deteriorează vasele de sânge de la nivelul ochilor, avertizează site-ul medical Dr. Felix.

Aceasta poate însemna ca ochii să pară roșii, poate duce la sângerări, vedere încețoșată sau chiar pierderea vederii.

Atenție la acest semn subtil din ochi!

Pacienții cu diabet zaharat care au tensiune arterială ridicată sunt cei mai expuși riscului de a suferi de această afecțiune, cunoscută sub numele de retinopatie.

„Uneori, oamenii nu-și dau seama că suferă de hipertensiune arterială”, a declarat Dr. Felix.

„Uneori, tensiunea arterială a unei persoane poate crește brusc din cauza unei afecțiuni subiacente. În astfel de condiții, cunoașterea corectă a semnelor și simptomelor poate ajuta o persoană să obțină asistență medicală imediată.

„Nervul optic, aflat în spatele ochiului, poate fi afectat de tensiunea arterială. Tensiunea arterială ridicată poate cauza probleme la nivelul nervului optic, provocând vedere încețoșată sau înroșirea ochilor.”

Alte simptome ale hipertensiunii arteriale includ dureri în piept, dureri de cap sau senzația de lipsă de aer, în timp ce sângerările nazale persistente pot fi, de asemenea, un semn de avertizare a hipertensiunii.

Afecțiunea face ca vasele de sânge din nas să se umfle și, în cele din urmă, să se spargă, ceea ce duce la sângerări nazale.

În mod normal, sângerările nazale nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute și este important să mergeți la medic dacă acestea durează mai mult sau dacă se întâmplă în mod regulat.

Tensiunea arterială ridicată ar putea fi cauzată de consumul de alimente nesănătoase, în special de consumul de prea multă sare, de excesul de greutate și de faptul că nu faceți suficiente exerciții fizice. De asemenea, faptul că nu dormi suficient poate contribui la această afecțiune.

Toată lumea ar trebui să urmărească să mănânce mai puțin de șase grame de sare pe zi – echivalentul a aproximativ o linguriță – și se recomandă ca toți adulții cu vârsta de peste 40 de ani să își verifice tensiunea arterială cel puțin o dată la cinci ani, scrie Mirror.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel