Din cuprinsul articolului
Mihaela Bilic a fost invitată la podcastul lui Damian Drăghici, unde a discutat despre nutriție, ce alimente sunt benefice de consumat și care ar trebui evitate. Cel mai periculos ingredient este prezent în orice produs procesat, precum și în bucătăriile fiecărei gospodării.
„Mâncarea semi-preparată, tot ce înseamnă ambalat, ultraprocesat, nu numai că e multă, dar e atât de la îndemână, sunt foarte bogate în zahăr și în grăsimei, lucruri care sunt extrem de hrănitoare, și atunci noi nu mai mâncăm mâncare puțin hrănitoare pe care trebuie să o mestecăm o săptămână și te miri ce să alegem din ea, ci noi primim numai esență de nutrienți și organismul normal că se îngrașă, că e prea mult pentru el.
Cine a trans concluziile astea că noi trebuie să avem trei mese pe zi? Noi mâncăm foarte mult cantitativ, foarte mult caloric. Eu dacă ar fi să fiu onestă, fără a dramatiza, nu pot să spun decât că vom sfârși cu toții obezi. E firesc, nu avem cum să scăpăm”, i-a spus Mihaela Bilic lui Damian Drăghici.
Alimentul care accelerează procesul de îmbătrânire
Medicul nutriționist a mărturisit că zahărul este cel mai nociv aliment și ar trebui evitat pe cât posibil.
„Zahărul este cel mai puternic agent de îmbătrânire, după Soare. Lăsați anti-ageing-urile de pe toate formele, injectabile, chirurgicale, eliminați zahărul din alimentație pentru că el face oxidare la nivelul fiecărei celule.
E ca și cum pui rugină în fiecare celulă. Și atunci, dincolo de siluetă, e bine de știut, fumatul, zahărul și soarele, sunt cele trei elemente care strică pielea. Se poate trăi fără zahăr.
Ăsta este lucrul pe care l-am eliminat de mult din alimentația mea. Eu nu mănânc nici fructe, că fac poftă de mâncare”, a explicat medicul nutriționist.