Categories: Expertul zilei

Avertismentul medicului Mircea Beurean: „Aceste alimente duc la dezvoltarea cancerului, iar acest tip de carne provoacă guta!”

Cancerul afectează 1 din 3 persoane din Statele Unite. Sunt șanse ca tu sau cineva pe care îl cunoști să fi fost afectat de cancer. Iată câteva informații pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine ce este cancerul.

Suntem alcătuiți din trilioane de celule care de-a lungul vieții  cresc și se divid în mod normal după cum este necesar. Când celulele sunt anormale sau îmbătrânesc, de obicei mor. Cancerul începe atunci când ceva nu merge bine în acest proces și celulele  continuă să producă celule noi, iar cele vechi sau anormale nu mor când ar trebui. Pe măsură ce celulele canceroase cresc fără control, ele pot elimina celulele normale. Acest lucru face ca organismul să funcționeze așa cum ar trebui.

Pentru mulți oameni, cancerul poate fi tratat cu succes. Un rol esențial îl joacă și alimentația după cum ne atrage atenția și profesorul dr. Mircea Beurean.

Doctorul a vorbit joi seara, în emisiunea „Punctul culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, despre alimentele din supermarket, care mai mult de jumătate dintre ele sunt toxice. Profesorul recomandă să consumăm fructe și legume proaspete, carne de pasăre sau pește, toate acestea combinate cu mișcare.

Mircea Beuran: peste 50-60% dintre produse sunt chimizate

„Tipul de alimentație de acum 30-40 de ani era mutat în gradina omului sau în instituții care era controlat foarte bine. Înainte, nimeni nu căuta să forțeze natura să se dezvolte, așa cum vedem acum. Partea aceast industrială nu face decât să se forțeze să se dezvolte.

În zilele noastre, peste 50-60% dintre produse sunt chimizate. După ce aceste produse sunt prelucrate industrial, le găsim în galantar săptămâni sau luni de zile. Dacă mai adăugăm și consumul de alcool, mai mult de un pahar sau două la o masă, acest lucru modifică funcțiile interne ale corpului.

Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută

Ce este pe masă acum, în magazin, în raport de volum, aproape tot este toxic. Cancerul nu apare de pe azi, pe mâine, după ce ai mâncat ceva procesat, efectele adverse apar peste zece, douăzeci de ani. De principiu, trebuie mâncate alimente proaspete, fructe și legume bio, de preferat, carne de pasăre sau pește. Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută. Însă, degeaba mâncâm sănătos, dacă nu facem mișcare cel puțin jumătate de oră”, a declarat Mircea Beuran, la România TV.

Meniul alimentar urmat de medicul Mircea Beurean

Medicul a dezvăluit și care este stilul său de viață. Nu are mai mult de două mese pe zi, dintre care una doar din fructe proaspete, pe care le dezinfectează singur.

„Eu nu mănânc mult, maxim de două ori pe zi. O masă este numai din fructe, eu mi le pregătesc, le las să le dizolve în soluție de bicarbonat. A doua masă este din două feluri, primul ciorbă sau supă.

Fenomenul de îmbătrânire este unul de deshidratare, de aceea, cu cât înaintăm în vârstă, trebuie să hidratăm mai mult”, a mai dezvăluit medicul.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

28 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

59 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: