Din cuprinsul articolului
Pierderea auzului afectează unul din cinci adulți din Marea Britanie, potrivit Institutului Național Regal pentru Persoane Surde. Poate fi dificil să observi scăderea calității auzului, deci care sunt simptomele timpurii ale pierderii auzului la care trebuie să fii atent?
La nivel mondial, jumătate de miliard din populație suferă de o formă de hipoacuzie. Până în 2025, din cauza mai multor factori, numărul persoanelor afectate de pierderea auzului ar putea crește cu alte 200.000 de milioane. În România, peste 2 milioane de persoane au o problemă de auz, iar până la 50% dintre persoanele cu deficiențe auditive au vârsta sub 65 de ani, mulţi dintre ei fiind copii sau tineri. Totodată, 3 bebeluși din 1.000 se nasc cu probleme permanente de auz.
Dacă oamenii îți spun că televizorul este cu un volum prea tare sau dacă te străduiești să fii atent la conversațiile din locuri publice, ai putea experimenta simptomele timpurii ale pierderii auzului.
Franki Oliver, consilier de audiologie la Institutul Național Regal pentru Persoane Surde (RNID) din Marea Britanie, explică cum este posibil ca oamenii să nu observe pierderea auzului la început.
Franki declară: „Din păcate, cercetările arată că oamenii au nevoie în medie de 10 ani pentru a lua măsuri în privința pierderii auzului: s-ar putea să nu observe semnele, s-ar putea să nu știe ce să facă în acest sens sau s-ar putea să le fie frică să admită că auzul nu este ceea ce a fost. Pierderea auzului se poate produce treptat, așa că este posibil să nu o observi la început.
S-ar putea să vă fie mai dificil să auziți sunete liniștite sau frecvențe mai înalte, dar puteți compensa acest lucru mărind volumul televizorului sau cerând oamenilor să se repete.”
În timp ce vorbiţi cu ceilalţi
În timpul activităţilor zilnice
Când sunteţi singur
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…