Categories: Stil de viaţă

Avertismentul experților: Nu spălați carnea de pui înainte de gătit! Riscuri majore pentru sănătate

Se spală carnea de pui înainte de gătit? Categoric nu, spun specialiștii. Pe TikTok, Reddit și X, unii oameni susțin că este bine să clătiți carnea crudă de pui, spunând că acest lucru ajută la îndepărtarea bacteriilor nocive care ar putea fi pe carne.

Cu toate acestea, agențiile de sănătate spun că această practică nu servește la nimic. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA (CDC), spălarea puiului nu este doar inutilă ci chiar contraindicată.

Nu doar că nu este necesar să spălați carnea de pui, dar acest lucru ar putea provoca mai mult rău decât bine, a declarat dr. Darin Detwiler, autor, consultant și profesor de politică alimentară la Colegiul de Studii Profesionale al Universității Northeastern, SUA, pentru Health.

„Spălați carnea de pui înainte de gătit? Tot ce faceți este să contaminați restul bucătăriei cu agenți patogeni. De fapt, nu faceți nimic care să adauge valoare siguranței alimentare,” a precizat expertul.

Gătirea puiului crud este cea mai sigură modalitate de a evita bolile provocate de consumul de alimente contaminate. CDC estimează că aproximativ un milion de americani se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza cărnii de pasăre contaminată; Salmonella este cea mai mare preocupare în ceea ce privește aceste boli provocate de consumul de alimente.

Nu spălați carnea crudă! Bacteriile mor în timpul gătitului

Aproximativ 1 din 25 de pachete de pui este contaminat cu Salmonella, conform estimărilor CDC.

Deși nu toate aceste îmbolnăviri pot fi atribuite cărnii de pui, Salmonella cauzează aproximativ 1,35 milioane de infecții, 26.500 de spitalizări și 420 de decese anual în SUA – mai mult decât orice altă bacterie.

O infecție cu Salmonella poate provoca între patru și șapte zile de diaree, febră și dureri abdominale. Dar în cazuri rare, bacteriile pot ajunge în alte părți ale corpului, cum ar fi sângele, articulațiile sau creierul, și pot provoca boli grave.

Deși este de înțeles de ce oamenii ar vrea să ia măsuri de precauție – cum ar fi spălarea puiului – pentru a evita infectarea cu Salmonella, clătirea puiului nu va ucide niciun agent patogen, a spus Detwiler.

„De obicei, oamenii cred că pot spăla bacteriile, dar este mult mai sigur să le ucizi în timpul gătirii”, a declarat Ciara Lundy, RDN, dietetician clinic intern la Mayo Clinic din Arizona, pentru Health. „Dacă gătesc puiul la 165 de grade, atunci ar trebui să moară toate bacteriile.”

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

7 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

36 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Citeste si: