Din cuprinsul articolului
Tu strângi după câinele tău de fiecare dată? Cercetătorii atrag atenția că e important să nu lăsăm fecalele câinilor în parc, în curte sau pe stradă, pentru că toată comunitatea va fi în pericol.
Fecalele de câine pot conține microorganisme care provoacă boli la oameni, cum ar fi Salmonella, E. coli, Giardia și paraziții interni.
În plus, pot fi un potențial rezervor pentru bacteriile rezistente la antibiotice, ceea ce înseamnă că oamenii ar putea dezvolta infecții bacteriene care sunt dificil de tratat prin contactul cu fecalele de câine.
Un studiu recent realizat la Sydney a identificat, de asemenea, fecalele de câine spălate în apele pluviale ca fiind un contributor semnificativ la poluarea apei.
În plus, poate dura până la 12 luni pentru ca excrementele câinilor să se descompună complet. Atunci când plouă excrementele de câine, ajung în sistemele de drenaj. Apoi apa contaminată este transportată în lacuri și râuri. Acest lucru înseamnă că data viitoare când mergi să înoți în locul tău preferat, ai putea înota în apă contaminată cu fecale. Studiile au arătat că până la 30% din bacteriile găsite în bazinele hidrografice provin din deșeurile animalelor de companie.
Potrivit livescience.com, cei 83 de milioane de câini din America produc aproximativ 10,6 milioane de tone de excremente în fiecare an!
Paraziții și bacteriile din excrementele câinilor pot răspândi boli la alți câini și chiar și la oameni. E. coli și salmonella sunt unele dintre bacteriile care se află în fecalele câinilor. Chiar dacă un câine nu prezintă simptome de boală, excremenetele sale pot transmite boli care sunt dăunătoare oamenilor și altor animale de companie. În plus, coronavirusul, giardioza, parvovirusul, criptosporidioza, salmoneloza și campilobacterioza, împreună cu mai multe tipuri de viermi precum pecingine și tenia se pot afla în excrementele unui câine.
Paraziții și bacteriile pot rămâne în sol ani de zile. Dacă nu strângeți după câine, expuneți animalele de companie ale altora în pericol de a fi expuse la bacterii dăunătoare. Copiii care se joacă afară și grădinarii sunt cei mai expuși riscului de contaminare.
Aceaste bacterii dăunătoare afectează și calitatea apei. Există nutrienți și agenți patogeni care pot polua apa dacă excrementele nu sunt eliminate corect. Dacă excrementewle unui câine ajung în apă, se descompun și eliberează nutrienți dăunători care vor provoca creșterea excesivă a algelor și buruienilor în apă. Apa va deveni mirositoare și inutilizabilă pentru ca localnicii să înoate sau să pescuiască. Când apa este poluată cu acest tip de deșeuri, poate provoca boli grave pentru oameni.
Ar trebui să evitați să vă lăsați câinele să-și facă nevoile la mai puțun de 50 de metri de un râu sau lac și nu uitați să nu aruncați niciodată deșeurile de câine într-un canal de scurgere.
Problema excrementelor câinilor e semnificativ mai frecventă în parcurile în care câinii sunt lăsați fără lesă și în zonele din apropierea parcărilor. Studiul realizat în Australia a remarcat că, în timp ce majoritatea posesorilor de câini fac ceea ce trebuie, unii sunt prea „mândri pentru a strânge după ei”, în timp ce alții fac judecăți contextuale despre unde și când ar putea fi permisă lăsarea excrementelor.
Totuși, alții sunt mai „dezangajați” și „nu vor strânge chiar dacă sunt conștienți de consecințele asupra sănătății și asupra mediului”.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…