Diabetul de tip 2 nu trebuie să submineze calitatea vieții dacă urmați o serie de pași simpli pentru a-l gestiona. Dieta este esențială, dar există câteva articole riscante. Potrivit Nataly Komova,expert în fitness la JustCBD, dacă ai diabet ar trebui să ai mare grijă cu acest fruct.
Diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri volatile ale zahărului din sânge cauzate de o disfuncție a modului în care organismul produce insulină. Rolul principal al insulinei este de a regla nivelul zahărului din sânge, astfel încât atunci când acest mecanism este defect, nivelul zahărului din sânge poate crește la niveluri periculoase. Din fericire, puteți contracara creșterea nivelului de zahăr din sânge luând decizii alimentare raționale.
Nivelul de zahăr din sânge crește ca răspuns la consumul de alimente și nu toate alimentele au același impact asupra nivelului de zahăr din sânge.
Produsele cu un conținut ridicat de carbohidrați și zahăr sunt cei mai mari infractori, deoarece determină creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge.
Deși poate părea destul de simplu pentru a evita cei mai răi vinovați – produsele de patiserie cu zahăr sunt în mod clar riscante – unele alimente pot prezenta riscuri ascunse pentru sănătate.
De exemplu, în ciuda beneficiilor lor nutriționale, anumite fructe pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge dacă nu ești atent.
Potrivit Nataly Komova, expert în fitness la JustCBD, mango poate provoca probleme pentru persoanele cu diabet.
După cum a explicat doamna Komova, mango este un fruct tropical obișnuit care poate „agrava” afecțiunile diabetului datorită conținutului lor ridicat de zahăr, care poate fi în jur de 23 până la 25 g per pahar.
De asemenea, ananasul este un fruct sănătos, bogat în zaharuri.
„Lichidele delicioase pot reține până la 16 g de zahăr într-un singur pahar, ceea ce este prea mare pentru persoanele cu diabet, deoarece poate provoca o creștere a nivelului de zahăr din sânge”, avertizează doamna Komova.
Expertul în sănătate vă sfătuiește, de asemenea, să nu exagerați nici cu cireșele, deoarece, deși sunt pline de fibre și proprietăți antioxidante esențiale pentru o digestie ușoară și pentru sănătatea generală, ele vă pot crea și probleme.
Cireșele conțin peste 25 de grame de zahăr, ceea ce nu este „ideal la persoanele diabetice, deoarece le afectează negativ indicele glicemic și nivelul de glucoză”.
Indicele glicemic este un sistem de evaluare care măsoară impactul diferiților carbohidrați asupra nivelului de zahăr din sânge.