Categories: Ştiri sănătate

Avertisment OMS: Hidroxiclorochina nu trebuie utilizată pentru prevenirea COVID-19

Avertisment OMS: Hidroxiclorochina nu trebuie utilizată pentru prevenirea COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că nu recomandă utilizarea hidroxiclorochinei pentru a preveni infecția cu Covid-19. Medicamentul antiinflamator este utilizat în tratamentul malariei și al bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă sau lupusul,

„Nu trebuie utilizat pentru a preveni infecția la persoanele care nu au Covid-19. Nu mai reprezintă o prioritate în cercetarea împotriva coronavirusului Sars-CoV-2. Resursele ar trebui să se concentreze asupra altor medicamente mai promițătoare”, a scris un grup de experți al OMS în British Medical Journal (BMJ).

De altfel, nici studii nu se vor mai face pe acest medicament, după ce rezultatele au arătat că nu este suficient de eficient. Este vorba de 6 studii controlate randomizate care au implicat peste 6.000 de participanți, cu și fără expunere cunoscută la o persoană cu infecția Covid.

Avertisment OMS: Hidroxiclorochina nu trebuie utilizată pentru prevenirea COVID-19

Studiile au arătat că „hidroxiclorochina nu a avut niciun efect semnificativ asupra deceselor și spitalizărilor” legate de infecția cu Sars-CoV-2. Există, de asemenea, „dovezi moderate” că medicamentul „nu a avut niciun efect semnificativ asupra infecției confirmate de laborator cu Covid-19”. Și că, dimpotrivă, „foarte probabil, creşte riscul de efecte adverse”.

Raportul a fost puvlicat în BMJ și recomandă cu fermitate evitarea acestui medicament. Prin urmare, grupul consideră că acest medicament nu mai este o prioritate de cercetare. Se consideră că resursele ar trebui utilizate pentru a evalua alte medicamente mai promițătoare pentru a preveni Covid-19.

Acest ghid se aplică tuturor persoanelor care nu au Covid-19, indiferent de expunerea lor la o persoană cu infecție Covid-19, a spus grupul de experți. Ghidul elaborat de OMS va fi actualizat progresiv cu alte medicamente. Actualizarea se va face în baza informațiilor științifice care vor apărea treptat. Scopul ghidului va fi acela de a-i sprijini pe medici în gestionarea COVID, prin indicații care îi pot ajuta să ia cele mai bune decizii pentru pacienții lor.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

53 de secunde ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

21 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

40 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: