Avertisment lansat de oamenii de știință despre infecțiile virale și riscul de Alzheimer!
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Northwestern Medicine a descoperit că sistemul imunitar din sângele pacienților cu Alzheimer este alterat epigenetic.
Acest lucru sugerează că mediul sau comportamentul acestor pacienți a provocat schimbări care afectează modul în care genele lor funcționează.
Multe dintre aceste gene imunitare modificate sunt aceleași care cresc riscul de Alzheimer.
Potrivit oamenilor de știință, o cauză ar putea fi o infecție virală anterioară, poluanți din mediul înconjurător sau alți factori și comportamente legate de stilul de viață.
„Este posibil ca aceste descoperiri să implice răspunsul imunitar periferic în riscul de boală Alzheimer”, a declarat cercetătorul principal David Gate, profesor asistent de neurologie la facultatea de medicină Feinberg din cadrul Universității Northwestern, într-un comunicat al universității.
„Nu am reușit încă să deslușim dacă aceste modificări reflectă patologia cerebrală sau dacă ele precipită boala”, a mai spus acesta într-un raport publicat de jurnalul Neuron.
Cercetări anterioare au arătat că multe dintre genele mutante care expun o persoană la un risc mai mare de Alzheimer se află în sistemul imunitar.