Din cuprinsul articolului
Riscul de CANCER poate fi afectat de diverși factori, inclusiv unii e care pot fi modificați. Obiceiurile tale de viață joacă, de asemenea, un rol în acest sens. Potrivit cercetărilor, o băutură populară, în special, poate provoca șapte tipuri de cancer.
Legătura dintre cancer și dietă este un subiect complex și neconcludent. În timp ce unii experți cred că niciun aliment nu are un impact semnificativ asupra riscului de cancer, cercetările evidențiază anumite alimente și băuturi care sunt puternic asociate cu cancerul.
Cancerul descrie o afecțiune în care celulele din părți ale corpului încep să crească și să se reproducă necontrolat.
Din fericire, modificările ușoare ale stilului de viață vă pot face mai puțin probabil să dezvoltați cancer.
În timp ce faceți opusul, vă puteți crește riscul în schimb.
O băutură care poate provoca până la șapte tipuri de cancer diferite este alcoolul, potrivit Cancer Research UK.
De la gin la vin și cocktailuri la shot-uri, nu contează ce bei, deoarece alcoolul în sine este problema.
Organizația de sănătate explică că băutorii de alcool au mai multe șanse de a face cancer în comparație cu cei cărora nu le plac băuturile alcoolice.
Ce este mai rău, chiar și o cantitate mică din băutura populară vă poate crește riscul.
Cancerele care pot fi declanșate de băutură includ:
- Cancer intestinal
- Cancer mamar
- Cancerul bucal
- Cancer de ficat
- Unele tipuri de cancer de gât (esofag, laringe și faringe).
Cum provoacă alcoolul cancerul?
Există trei moduri diferite în care alcoolul poate provoca afecțiunea temută, variind de la deteriorarea celulelor la modificări hormonale.
Deteriorarea celulelor
După ce bei o băutură, corpul tău o transformă într-o substanță chimică numită acetaldehidă.
Această substanță chimică poate provoca apoi deteriorarea celulelor și chiar le poate opri să repare această daune.
Modificări ale hormonilor
Alcoolul vă poate crește nivelul de hormoni, cum ar fi estrogenul și insulina.
Nivelurile mai ridicate de hormoni pot duce la divizarea celulelor mai des, ceea ce crește șansele de a dezvolta cancer.
Modificări ale celulelor din gură și gât
Băuturile alcoolice pot face ca celulele din gură și gât să absoarbă anumite substanțe chimice „dăunătoare”.
Acest lucru poate face mai ușor ca substanțele care cauzează cancer să pătrundă în celulele tale și să declanșeze daune.
Vestea bună este că consumul de alcool nu garantează cu siguranță că veți dezvolta cancer, potrivit Cancer Research UK.