Din cuprinsul articolului
Avertisment GRAV! Ce pățești dacă mănânci friptură cu cartofi prăjiți? Expert: Efectele sunt grave
Cu toții facem asocieri alimentare, însă nu toate sunt bune pentru sănătate. Un specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate a lansat un avertisment grav. Acesta spune ce pățeșt dacă mănânci friptură cu cartofi prăjiți: Efectele sunt grave.
Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate. Acest a scris în cartea sa „Stil de viață, nu dietă” că anumite combinații alimentare incorecte îngreunează digestia sau chiar o fac imposibilă.
De exemplu, pizza, fast food, paste cu carne, friptura cu cartofi sau orez, fructele și dulciurile consumate ca desert imediat după masă reprezintă un pericol pentru organism.
„Mecanismul care face ca aceste combinații alimentare să fie foarte periculoase pentru organism este mediul în care are loc digestia lor optimă, mediul alcalin sau acid”, a subliniat Valentin Vasile.
Carbohidrații bogați în amidon, precum pâinea, cerealele, cartofii, orezul, pastele, se digeră în mediul alcalin. Simultan, alimentele bogate în proteine, precum carnea, peștele, ouăle, brânza, se dizolvă în mediul acid, potrivit specialistului în nutriție.
Specialistul a subliniat că cele două medii, alcalin și acid nu pot coexista, deoarece se neutralizează reciproc.
„Un semnal pe care ți-l dă organismul tău sunt arsurile stomacale. În acel moment, înseamnă că stomacul a secretat de două ori sucuri gastrice, în încercarea de a digera alimentele”, a explicat specialistul, conform dcnews.ro.
Potrivit sursei menționate, mâncarea digerată corect este înlăturată din stomac. Totuși, restul proteinelor nedigerate intră în putrefacție, carbohidrații din cartofi începând să fermenteze.
Specialistul a subliniat că este degajat alcool în procesul de fermentație a carbohidraților, iar efectul asupra ficatului este similar cu cel al consumului de băuturi alcoolice.
„Restul proteinelor nedigerate intră într-un proces de putrefacție, carbohidrații din cartofi începând să fermenteze. În procesul de fermentație a carbohidraților se degajă alcool, iar efectul asupra ficatului este similar cu cel al consumului de băuturi alcoolice”, mai spune expertul.
Simultan, în timpul procesului de putrefacție și fermentație, în corp se află produși acizi toxici. Resturile nedigerate continuă să rămână în corp o perioadă îndelungată. De exemplu, specialistul arată că acestea rămân în corp timp de 20 de ore, sau chiar 40.
În schimb, alimentele combinate corect sunt digerate în 3-4 ore, potrivit informațiilor oferite de Valentin Vasile.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…