Din cuprinsul articolului
Astfel, pachetele de mango, pepene galben și ananas tăiate cubulețe sunt mult mai susceptibile de a fi pline de bacterii dăunătoare precum E.coli decât fructele întregi, a explicat Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar din SUA.
Procesul complex de creștere face dificilă „dezinfectarea adecvată pentru a ucide toate salmonela care ar putea fi acolo. Acest lucru se datorează faptului că planta germinează într-un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. În principiu, germenii sunt crescuți în cel mai cald, mai umed și mai umed mediu pe care vi-l puteți imagina și ghiciți ce bacterii îl adoră”.

Risc major de toxiinfecție alimentară!
Specialistul le-a recomandat oamenilor să evite produsele proaspete pre-tăiate, în special pe cele feliate în supermarketuri, cum ar fi pepenele pre-tăiat, din cauza vulnerabilității sale la bacterii. El a declarat că există riscul de toxiinfecție alimentară, cu excepția cazului în care le blanșați sau le „gătiți până eliminați bacteriile”.
Un studiu arată că numărul de microorganisme de pe o sămânță germinată poate ajunge până la 1 miliard în trei zile de la procesul de germinare.
Salmonella este un grup de bacterii care infectează intestinele animalelor de fermă. Simptomele infecției includ diaree, crampe stomacale și uneori vărsături și febră. E.coli provoacă febră, stare de rău și diaree. În majoritatea cazurilor, simptomele dispar în mod natural în câteva zile.
Citeşte continuarea AICI.