În opinia psihologului Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, aceste puteri aproape infinite le descoperim în noi, de cele mai multe ori, atunci când trecem printr-un moment extrem şi când ni se activează instinctele de supravieţuire. Totuşi, există o metodă unică în România, care poate exploata aceste resurse, chiar şi în momentul când corpul nostru este în repaus. Este vorba de Tehnica Identificării Resurselor Interioare, pe care Asociaţia Română de Hipnoză o studiază şi o aplică în România de peste 2 ani, iar rezultatele ei sunt remarcabile.
“Putem aplica tehnica pentru a descoperi rolurile sau resursele noastre de a fi mamă, tată, student sau elev, profesor, prieten, copil, şef, angajat, responsabil etc. După ce am stabilit ce putem deveni, putem observa cum suntem, ce facem, cum vorbim, ce gesturi facem când această resursă se activează în viaţa noastră. Odată ce am identificat caracteristicile acesteia, putem descoperi dacă am reușit întotdeauna să folosim Resursa Interioară potrivită, la momentul potrivit. Poate că fără să ne dăm seama și fără să vrem ni s-a întâmplat să mergem acasă la copilul nostru cu atitudinea, gesturile, tonul de șef supărat și preocupat, în loc să mergem cu cea de “mamă grijulie sau iubitoare”, resursă care ar fi fost cea mai potrivită. Gândiţi-vă că e ca și cum am merge la negociere în costum de baie și la plajă cu costum și cravată. Acum că am învățat despre aceste super-puteri ascunse, putem stabili ce anume vrem să obținem mai mult în viața noastră și ce Resurse ne pot ajuta pentru a avea succes. Prin această metodă, putem amplifica acele Resurse şi le stimula să se manifeste în viaţa noastră cotidiană”, explică psihoterapeutul Angela Nuţu.
Cum putem exploata aceste Resurse Interioare?
Vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză consideră că nu trebuie să ne activăm resursele interioare doar în condiţii extreme, ci le putem folosi oricând, chiar şi în viaţa de zi cu zi, pentru a ne putea dezvolta atât fizic, social, emoţional, mental sau spiritual. Iată câteva beneficii:
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…