Din cuprinsul articolului
Avea o tumoră cât mingea de tenis. Pacientă, cancer de sân: Am învățat să accept frumusețea care nu poate fi înlăturată de medicamente. Lecție de viață…
Heather este o pacientă care a trecut prin experiența cancerului la sân și care a povestit totul despre ce a pățit și cum a reușit să treacă peste efectele secundare ale tratamentului.
De asemenea, a povestit și despre cum a aflat diagnosticul, cum a primit vestea și cum a acceptat boala. În orice boală, dar mai ales în cancer, este esențial să accepți și să te pregătești de luptă. Altminteri…
„În septembrie 2012, am început să am mâncărimi la nivelul sânilor. La început am crezut că este doar piele uscată și că nu este nimic care să mă îngrijoreze.
Într-o seară, după ce m-am întors acasă după ce am predat Zumba, am făcut o autoexaminare a sânilor și am simțit un nod mare pe partea laterală a sânului.
Mi-am sunat imediat ginecologul, iar acesta m-a trimis la un centru local de sân din apropierea casei noastre din Montgomery, Alabama, pentru o biopsie și o mamografie.
Câteva zile mai târziu, clinicienii de la centrul de sân m-au informat că testele mele au arătat că aveam cancer de sân. Tumora din sânul meu era de mărimea unei mingi de tenis.
Bineînțeles, vestea a fost devastatoare. Soțul meu, Trey, habar nu avea ce să facă și nici eu nu aveam. Dar știam că trebuie să fiu puternică.
Știam că copiii mei și soțul meu aveau să mă urmeze. Ei aveau să facă față situației așa cum o făceam eu. Așa că am luat decizia de a fi puternică și de a continua să merg mai departe.
Am simțit, de asemenea, că nu mai era loc în viața mea pentru cancer. Cu doi copii mici și activi, iar Trey și cu mine lucrăm amândoi cu normă întreagă, viața noastră de familie este foarte ocupată.
Predau cursuri de Zumba cu jumătate de normă, iar familia noastră cântă la slujba de duminică dimineața de la biserică. Și ne place așa!
Îmi place să merg la meciurile de fotbal de vineri seara, să îmi duc fiul la clasa de muzică și pe fiica mea la lecțiile de artă. Avem o viață fericită și plină.
Cu alte cuvinte, nu am avut timp pentru cancer. Nu am vrut să trebuiască să-mi opresc viața”, a povestit Heather.
Pentru că nu am vrut să-mi pun viața în așteptare din cauza cancerului, am ezitat să mă grăbesc să iau o decizie în privința tratamentului meu.
Speram că ar putea exista o modalitate de a trata cancerul fără a-mi opri viața activă.
Am decis să caut o a doua opinie. M-am întâlnit cu un medic oncolog, un chirurg și un radio-oncolog, iar toți voiau să știe ce vreau să fac.
A fost o mare ușurare să fiu întrebată și să știu că aveam un cuvânt de spus în ceea ce privește tratamentul meu.
Echipa mea de îngrijire a subliniat importanța exercițiilor fizice și a creat un plan de tratament care mi-a permis să continui să predau Zumba.
Știau că îmi place și au considerat că este important pentru mine să continui să fac lucruri care îmi plac.
Planul meu de tratament a inclus chimioterapie și radioterapie, urmate de o intervenție chirurgicală.
Am lucrat cu un clinician naturist, care m-a ajutat să reduc efectele secundare ale tratamentelor. Și chiar am început să predau cursuri de Zumba la spital”, a mai povestit Heather, pentru Cancer Treatment Centers of America, notează DC Medical.
„Tratamentul împotriva cancerului nu mi-a schimbat viața activă, dar mi-a schimbat aspectul fizic. Mi-am pierdut părul și am slăbit.
La început, aceste efecte secundare au fost dificile, dar am învățat repede să le accept și să îmbrățișez frumusețea din mine, care nu poate fi înlăturată de medicamente. Am purtat pălării și mi-a plăcut să mă machiez.
Câteva ținute noi au făcut o mare diferență. Mi-am cumpărat și gene false. Nici unul dintre studenții mei de la exerciții fizice nu a observat.
Am adăugat mersul pe jos și mersul cu bicicleta la regimul meu de exerciții fizice pentru că a fi activă mă făcea să mă simt bine.
Dar ceea ce a contat cel mai mult când a fost vorba de a face față efectelor secundare a fost atitudinea mea. Știam că nu puteam continua să mă îngrijorez de ceea ce credeau ceilalți.
Trebuia doar să mă confrunt cu ceea ce se întâmpla și să fac față. Și a fost mai bine. Astăzi, mă bucur mai mult ca niciodată de viața mea plină și fericită”, a mai spus Heather.
Lupta cu această boală este cumplit de grea și contează enorm psihicul și dorința de a trăi. Fără o motivație puternică, boala poate pune stăpânire și pacientul moare în scurt timp.
Lecții de viață sunt și la paciente din România care au reușit să învingă cancerul sau încă luptă și se bucură de fiecare bătălie câștigată împotriva acestui inamic perfid: cancerul.
De pildă, Elena-Clara Dumitrache este o mamă de gemeni care a aflat că are cancer de sân… Povestea sa este absolut tulburătoare și, în același timp, lecție de viață și motivație pentru alte femei care trec prin astfel de cumpene.
Despre povestea Elenei puteți citi aici, într-un interviu tulburător.
Un alt caz este al Marianei Stănescu, vindecată de cancer de col uterin. Povestea sa este aici.
La fel de tulburătoare și motivantă este și povestea Elenei-Theodora Nicolae, o tânără care a fost diagnosticată recent tot cu un cancer de sân.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…