Sari la conținut

Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin Dulcan: Este posibil, funcţionează. Eu am experimentat

Prof. dr. Constantin Dulcan
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfaturi de aur de la prof. dr. Dulcan

Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin Dulcan: Este posibil, funcţionează. Eu am experimentat.

Pe parcursul a trei zile, în cadrul SMArtFest 2022 au fost susţinute peste 30 de ateliere şi conferinţe tematice care au abordat teme actuale şi de mare interes din sfera cunoaşterii, a artei, meditaţiei, muzicii şi a literaturii.

Sâmbătă, la conferinţa „Inteligenţa materiei – forţa subconştientului în procesul de vindecare”, organizată în cadrul ediției a doua a SMArtFest de la Borsec, profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan a declarat că există şi o cale alternativă de autovindecare.

Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin Dulcan: Este posibil, funcţionează. Eu am experimentat

Este vorba de o vindecare ce se poate face la nivel de subconştient.

„Noi nu vorbim de autovindecare în sensul că renunţăm la medicina clasică. (…) Un psihiatru american, David Hawkins, care şi-a descoperit nişte cantităţi iniţiatice încă de mic, a învăţat să îşi vindece orice boală, cancer tuberculoză, o mie de lucruri.

Şi predând asta la studenţi şi spunând că uite, totul se poate vindeca, studenţii au început să râdă că ‘purtaţi ochelari, pe asta nu aţi reuşit’. Povesteşte că aveau dreptate şi 6 luni s-a chinuit să vadă fără ochelari şi a reuşit.

(…) Unii medici se sperie grozav că, dacă le vorbim de căi alternative, ei rămân fără pâine. Nu e adevărat. E atâta loc în lumea asta pentru toţi medicii şi pentru noi toţi încât nu trebuie să excludem o cale sau alta. Dar eu am experimentat lucrul ăsta. Este posibil, funcţionează”, a declarat Dumitru Constantin Dulcan, potrivit Agerpres.

Dumitru Constantin Dulcan a mai spus că stresul acut ‘are rolul de a te pune în gardă’, în timp ce stresul cronic înseamnă ‘un drum deschis inflamaţiilor’, prin scăderea imunităţii.

„Şi, din cauza faptului că imunitatea noastră este prima afectată, noi ar trebui să trăim în jur de 130 de ani şi o spun japonezii, nu trăim decât 75- 80 de ani, cu câteva excepţii care ajung 90 chiar poate 100.

Asta pentru că timusul nostru care instruieşte leucocitele, celulele care trebuie să ne apere, care circulă prin tot organismul ca nişte gardieni care păzesc o instituţie, la vârsta de 60 de ani deja mai funcţionează 5%. (…) Cu cât ştii mai mult, cu atât îţi dai seama că ştii mai puţin.

(…) Realitatea a demonstrat că se fac foarte multe conexiuni în timpul somnului când noi nu suntem conştienţi, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar. De aceea spun că ştim foarte puţine lucruri despre noi, dar asta este una din căile prin care noi ne putem autovindeca”, a explicat Constantin Dulcan.

Intalnire in punctul zero -sezon 3 - interviu Rune Heivang - YouTube

Magda Axinte: Există partea spirituală pe care chiar şi mulţi psihologi o ignoră

Psihoterapeutul Magda Axinte a subliniat, în acelaşi cadru, că niciuna dintre bolile noastre fizice nu apar pur şi simplu.

„Există partea spirituală pe care chiar şi mulţi psihologi o ignoră. Este partea spirituală care este necesar a fi cunoscută şi înglobată şi adusă împreună şi în psihoterapie. Să studiem doar partea de conştient, de gânduri, de emoţii, fără a înţelege partea spiritual este tot o bucăţică dintr-un întreg.

De ce spun asta? Emoţiile sunt un rău uneori foarte necesar. Este modul prin care sufletul nostru poate să transmită către conştient prin ce trece. Dacă noi nu am avea aceste emoţii, noi nu am şti când e bine, cum ne este şi dacă e bine să facem un lucru sau nu.

Emoţia de frică, care este o emoţie primară, ne transmite faptul că există un pericol. Specia umană nu ar fi putut să supravieţuiască până în prezent dacă nu am fi avut sentimentul, emoţia de frică”, a explicat Magda Axinte, potrivit sursei citate.

Trebuie să învățăm să nu ne anulăm emoţiile, să ne fie frică de ele, ci să le înţelegem rolul, fiindcă ele ne transmit un mesaj.

„În momentul în care noi refuzăm mesajul pe care ni-l transmite o emoţie, noi preluăm acea emoţie în corpul nostru şi o păstrăm. Paradoxal, noi vrem să scăpăm de emoţie, dar noi de fapt o luăm, o păstrăm cu noi mulţi mulţi ani’, a precizat Magda Axinte.

***

SMArtFest 2022 este finanţat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Serviciul Dezvoltare Comunitară, din cadrul Direcţiei Generale Guvernare Deschisă, Relaţii Publice şi Cooperare, a fost susţinut de o serie de parteneri locali şi a fost organizat de Cristina şi Bogdan Colceriu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel