Producătorii de ţigări electronice, ca Lorillard şi Altria Group, vor fi verificaţi în premieră de autorităţile de reglementare din SUA, pentru a putea rămâne pe piaţă, potrivit unui proiect al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente care nu exclude reclamele pentru aceste produse sau aromele.
Instituţia a anunţat joi că vrea să extindă aria de control asupra industriei tutunului pentru a include şi piaţa ţigărilor electronice, în valoare de 3 miliarde dolari, precum şi trabucurile şi tutunul pentru narghilea, transmite Bloomberg.
Regulile, dacă vor fi adoptate, vor limita vânzările către minori, vor interzice distribuirea mostrelor gratuite şi vor impune avertismentele referitoare la dependenţa dată de nicotină.
Asociaţiile consumatorilor au avertizat că producătorii de ţigări electronice folosesc arome de bomboane, reclamele TV şi sponsorizează festivaluri de muzică pentru a atrage tinerii, care au dublat utilizarea acestor produse în 2012, faţă de anul precedent.
„Pentru prima oară, o autoritate de reglementare independentă va evalua aceste produse, pe baze ştiinţifice. Pentru prima oară, autoritatea de reglementare îşi va face datoria”, a declarat Mitch Zeller, director al Centrului pentru Produse din Tutun al Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente.
Agenţia a obţinut dreptul, în 2009, de a reglementa activitatea producătorilor de ţigări electronice şi trabucuri, dar noul proiect, supus dezbaterilor publice timp de 75 de zile, prevede ca aceştia să pună la dispoziţia instituţiei şi listele cu ingredientele folosite.
Agenţia analizează şi studiile disponibile efectuate asupra aromelor pentru ţigările electronice, a declarat comisarul Margaret Hamburg.
Majoritatea ţigărilor electronice conţin nicotină, dar nu şi gudron, arsenic şi alte chimicale comune produselor din tutun.
La sfârşitul anului trecut, utilizarea ţigărilor electronice a fost interzisă în spaţiile publice din New York. Ulterior, Chicago şi Los Angeles au impus reguli similare.
Producătorii de ţigări trebuie să respecte în SUA standardele Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente, acestea nu pot fi vândute minorilor, iar pe pachete trebuie să existe avertismente referitoare la efectele nocive.
Ţigările nu pot fi comercializate online, promovate la televiziune, sau prin sposorizări şi nu pot include arome. Mentolul este permis, dar ingredientul este analizat de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente.
Sursa: Mediafax
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…