Categories: Ştiri sănătate

Autoritățile cer mai multă implicare din partea medicilor de familie. „Există o presiune foarte mare asupra Unităţii de Ambulanţă”. Ce noi responsabilități ar putea avea?

Cazurile pozitive raportate au depășit un număr record în acest val pandemic. Deși varianta Omicron nu pune aceeași presiune pe sistemul medical, serviciile de testare sunt suprasolicitate.

Pentru a evita presiunea, autoritățile cer mai multă implicare din partea medicilor de familie, mai ales în privința testării. Unitatea de Ambulanță nu mai face față numărului de apeluri primit, iar centrele de testare sunt, de asemenea, pline.

Astfel, specialiștii vor să faciliteze testarea cu ajutorul medicilor de familie. Aici, oamenii care suspectează infecția sau au simptome specifice ar putea veni să efectueze un test în cabinetele medicilor de familie.

Medicii ar putea fi implicați în testarea COVID

Municipiul Constanța are cea mai mare rată de infectare din județ – 32,7 la 1.000 de locuitori, cu peste 10.000 de cazuri active în ultimele două săptămâni, comunică RRA.

Deşi din weekend funcționează trei centre de testare gratuită, avizate de către Direcția de Sănătate Publică, solicitările pentru testări la domiciliu au copleșit personalul medical de pe ambulanțe, care este afectat la rândul său de infectarea cu SARS-CoV-2.

Prefectul Silviu Iulian Coşa a făcut un apel la medicii de familie să susțină mai activ această campanie de testare, în condițiile în care numai 144 au semnat contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate până la această oră.

Doar o treime dintre ei îşi testează pacienții pe care îi au pe liste. Asta înseamnă că există o presiune foarte mare asupra Unităţii de Ambulanţă, există o presiune foarte mare pe Unităţile de Primiri Urgenţe. În acest weekend, Ambulanţa a realizat un număr de 2.076 de teste antigen și PCR.

Un medic de familie poate realiza câteva sute de astfel de teste, în baza cărora fie chiar el să vadă ce e de făcut cu pacientul respectiv, fie să îl îndrume către un centru de evaluare, unde să primească medicamentaţia antivirală necesară”, a explicat Silviu Iulian Coșa, prefect.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

24 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

54 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: