Din cuprinsul articolului
Ministerul Sănătății a clarificat procedura prin care românii infectați cu virusul SARS-CoV-2 la domiciliul pacientului sau în centrele de recoltare. Ce trebuie să facă românii în cazul în care rezultatul testului este pozitiv? Dar persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de testare? Autoritățile vin cu explicații clare.
Potrivit Ministerului Sănătății, persoanele care au simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu indicație de testare RT-PCR, vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.
1. Persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de testare, vor menționa acest lucru în formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introduse în lista de așteptare pentru testare la domiciliu.
2. Pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate. De asemenea, DSP va emite prin email sau sms numărul de înregistrare al cererii, numele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.
3. Persoanele care vor merge în punctele de recoltare, vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR, nu se va efectua, avertizează autoritățile.
4. După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email / sms din aplicația CORONAFORMS.
5. În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, pacientul trebuie să contacteze medicul de familie și să urmeze indicațiile acestuia, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății, scrie Mediafax.
Amintim că astăzi, 24 ianuarie 2022, autoritățile au transmis bilanțul coronavirus. Au fost înregistrate mai mult de 12.082 de cazuri noi și41 d decese, din care unul anterior.
În total, în România, au fost înregistrate 2.029.211 cazuri de infectare cu noul virus, dintre care 31.897 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…