Sari la conținut

AUTISMUL va putea fi depistat printr-o banală ANALIZĂ de sânge

puzzle
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Exercitii pentru persoanele cu Alzheimer

O nouă analiză de sânge și urină va putea ajuta la DEPISTAREA tulburării de spectru AUTIST la copii

Cercetătorii de la Universitatea Warwick au descoperit legătura dintre autism și deteriorarea proteinei din sânge.

Se estimează că 1 din 100 de britanici suferă de tulburare de spectru autist, cu precădere sexul masculin.

Savanții au pus la punct o analiză de sânge și urină, care poate detecta autismul la copii, potrivit cotidianului online independent.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea Warwick au declarat că analiza, considerată a fi prima de acest fel, ar putea duce la diagnosticarea timpurie a tulburărilor de spectru autist la copii. În felul acesta, vor putea beneficia din timp de un tratament corespunzător.

TSA (tulburările de spectru autist) afectează în principal interacțiunea și comunicarea socială a persoanei, cu simptome care pot include dificultăți de vorbire, comportamente repetitive și / sau compulsive, hiperactivitate, anxietate și probleme de adaptare la medii noi.

Deoarece există o gamă largă de simptome, diagnosticul este nesigur, mai ales în stadiile incipiente ale tulburării.

Savanții spun că descoperirea lor se bazează pe legătura dintre tulburarea de spectru autist și deteriorarea proteinelor din sânge.

Ei au observat că la copiii afectați de tulburarea de spectru autist că au niveluri mai ridicate ale markerului de oxidare ditrozină (DT) și anumiți compuși modificați la zahăr numiți AGE.

Cauzele genetice sunt pe locul III în topul factorilor declanșatori ai autismului. Primele două cauze sunt o combinație între mediu, mutații și variații genetice rare.

Echipa de cercetători de la Warwick a colaborat cu Universitatea din Bologna, Italia, și au studiat probele de sânge și urină a două grupuri de copii, cu vârste între 5 și 12 ani. 38 erau deja diagnosticați cu TSA, 31 făceau parte dintr-un grup de control.

Echipa a descoperit diferențe chimice clare între cele două grupuri. Au folosit tehnici moderne și inteligență artificială pentru a pune la punct o metodă de diagnosticare pe care o numesc cea mai bună la ora actuală.

Vor să repete studiul, cu alte grupuri, pentru a lămuri dacă analiza este concludentă și pentru stadiile timpurii ale bolii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel