Autism: semnul revelator din ochii copilului tău care ar putea însemna că suferă de această afecțiune. Semnele principale orientative ale autismului

Autism: semnul revelator din ochii copilului tău care ar putea însemna că suferă de această afecțiune

Copiii își vor refuza adesea contactul vizual dacă au făcut ceva rău sau ascund ceva, tocmai pentru că știu că, imediat ce se vor uita în ochii părinților, adevărul va ieși la iveală.

Iată că, potrivit specialiștilor, contactul vizual ar putea fi un semn revelator atunci când vine vorba de diagnosticarea copilului cu autism.

Tulburarea spectrului autist (TSA) este o afecțiune care poate afecta abilitățile de comunicare ale unei persoane și capacitatea acesteia de a socializa. Semnele comune includ de obicei evitarea vorbirii și lupta pentru a interacționa cu ceilalți.

Autism: semnul revelator din ochii copilului tău care ar putea însemna că suferă de această afecțiune.

Cu toate acestea, medicii de la Universitatea Yale din SUA spun că lipsa contactului vizual ar putea fi, de asemenea, un semn și ar putea ajuta atunci când vine vorba de diagnosticul și tratamentul viitor al afecțiunii.

Echipa a analizat activitatea creierului în timpul interacțiunilor sociale dintre perechi de adulți. În mod obișnuit, unul dintre participanți ar avea TSA și ambii au fost echipați cu capace de senzori care au furnizat lumină în creier. Gadgetul a înregistrat, de asemenea, modificări ale semnalelor luminoase cu informații despre activitatea creierului în timpul contactului ochi-la-ochi.

Ei au explicat, în jurnalul PLOS ONE, că contactul vizual al celor cu TSA a redus semnificativ activitatea într-o regiune a creierului numită cortexul parietal dorsal. Aceasta este partea a creierului care răspunde pentru atenția spațială și mișcările ochilor.

În timpul contactului ochi la ochi, activitatea creierului a fost sincronizată între cei care nu aveau această afecțiune. Aceasta înseamnă că au putut să păstreze contactul vizual cu cealaltă persoană.

Totuși, cei care aveau TSA s-au luptat cu contactul vizual – ceea ce cercetătorii au spus că este în concordanță cu dificultățile cu care se confruntă unii pacienți cu această afecțiune atunci când vine vorba de interacțiunile sociale.

Creierul nostru este flămând de informații despre alți oameni și trebuie să înțelegem cum funcționează aceste mecanisme sociale în contextul unei lumi reale și interactive atât la indivizii dezvoltați în mod tipic, cât și la cei cu TSA ( tulburare din spectrul autismului).

Acum nu numai că avem o mai bună înțelegere a neurobiologiei autismului și a diferențelor sociale, ci și a mecanismelor neuronale subiacente care conduc conexiunile sociale tipice”, a spus autorul Joy Hirsch, potrivit The Sun.

Semne timpurii de autism

Experții de la Centrul Peking-Tsinghua pentru Științe ale Vieții din Beijing, China, au modelat anterior și expresiile faciale ale persoanelor cu autism. Scriind în jurnalul Abnorm Psychol în 2018, ei au găsit dovezi de „evitare a ochilor” la copiii mici cu TSA.

Acest lucru se întâmplă în timp ce un studiu publicat în 2019 a constatat, de asemenea, că a nu face contact vizual era un semn revelator.

Cercetătorii de la Universitatea Manchester și de la Universitatea din Australia de Vest au studiat 103 bebeluși cu vârsta cuprinsă între nouă și 14 luni. Toți au prezentat semne timpurii de autism – care pot include lipsa zâmbetului, supărarea foarte mare din cauza anumitor gusturi sau sunete, mișcări repetitive, lipsa vorbirii la fel de mult ca alți copii, stabilirea contactului vizual sau răspunsul la numele lor.

Publicat în JAMA Pediatrics, studiul a subliniat semnele părinților pentru a-i ajuta să interacționeze cu copiii lor.

Care sunt principalele semne ale autismului?

NHS spune că persoanele cu autism pot acționa diferit în comparație cu alții care nu au această afecțiune. Orientările oficiale afirmă că cei cu acesta pot:

  • vă este greu să comunicați și să interacționați cu alte persoane
  • vă este greu să înțelegi cum gândesc sau simt ceilalți
  • găsiți lucruri precum lumini puternice sau zgomote puternice copleșitoare, stresante sau inconfortabile
  • deveniți anxioși sau supărați din cauza situațiilor nefamiliare și a evenimentelor sociale
  • durează mai mult pentru a înțelege informațiile
  • faceți sau gândiți aceleași lucruri din nou și din nou

Recent Posts

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

1 minut ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

11 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

31 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Citeste si: