Din cuprinsul articolului
Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul că este atât de popular și de consumat în China, încât cuvântul „ceai” se referă doar la această varietate de infuzie și nu la o categorie generală, ca în Occident. Această băutură milenară de origine asiatică provine din provincia Yunnan și are beneficii pentru sănătate.
Legenda spune că ceaiul verde a fost descoperit din greșeală de împăratul Shen Nung în urmă cu peste 4.000 de ani. Se spune că, în timp ce se odihnea sub un copac, câteva frunze ale plantei Camellia sinensis au căzut în ceașca sa cu apă fierbinte, creând o infuzie pe care a găsit-o plăcută și benefică.
Această infuzie blândă și delicioasă poate fi considerată aur verde datorită numeroaselor sale proprietăți benefice pentru sănătate. Recunoscut pentru culoarea sa de smarald, este una dintre cele mai cunoscute băuturi din lume, iar printre numeroasele sale calități antioxidante, antibacteriene, antiinflamatorii și altele se numără și calitățile sale benefice pentru organism.
Puțini știu că ceaiul verde este și un aliat anti-îmbătrânire. L-teanina, un aminoacid care se găsește în această băutură străveche, ajută la protejarea funcțiilor cerebrale care slăbesc odată cu vârsta, cum ar fi memoria, concentrarea și chiar starea de spirit. Ar putea chiar ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
Ceaiul verde este capabil să reducă colesterolul LDL (rău) și să crească colesterolul HDL (bun), ceea ce susține sănătatea inimii și reduce riscul de boli de inimă. Și chiar antioxidanții întăresc sistemul imunitar și previn infecțiile.
Pielea este unul dintre organele în care trecerea timpului este cea mai vizibilă. De-a lungul anilor tinde să își piardă din elasticitate și apar primele semne, riduri sau pete, care pot fi întârziate datorită antioxidanților săi. O ceașcă de ceai verde pe zi va oferi toți nutrienții pentru a inversa îmbătrânirea.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…