Din cuprinsul articolului
Aurul verde din Postul Paștelui. În această perioadă putem ne bucurăm de mâncarea cât mai naturală. Iar urzicile se află pe lista celor mai gustoase feluri de mâncare de post.
Dr. Cristina Toader, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a subliniat că ar trebui să profităm din plin de acest aliment, care este extrem de benefic pentru sănătate.
Urizcile, aurul verde din Postul Paștelui
„Au aparut deja urzicile! Acest „aur verde”, cum le spun eu, sunt deja in piete, asa ca va indemn sa le consumati acum, in sezonul lor.
Urzicile sunt cultivate in Europa, Africa de Nord si anumite regiuni din Asia.
In trecut, ele erau considerate plante medicinale „cu puteri vindecatoare”, folosite deseori impotriva artritei, durerilor de spate, reumatismului, problemelor gastrointestinale sau anemiei.
Urzicile sunt bogate in acid folic, vitamina K, A, B, clorofila, calciu, fosfor, potasiu etc…
Dr. Cristina Toader, despre consumul de urzici
1). Previne anemia sau ajuta la tratarea acesteia. (fiind bogate in fier)
2). Trateaza alergiile. (compusi din urzici inhiba productia de histamina).
3). Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. (sunt si studii in sensul acesta).
4). Ajuta la buna functionare a ficatului.
5). Reduce inflamatia cronica.
6). Cremele pe baza de urzici sunt recomandate in rani sau arsuri.
Eu prepar urzicile simplu, clasic, cu usturoi (in functie de preferintele celor care vin la masa), cu mamaliguta si, uneori, cu un ou posat.
Nu uit sa pastrez apa in care am fiert urzicile. E foarte buna pentru anemie, pentru revigorarea organismului acum, primavara”, a scris medicul Cristina Toader, pe Facebook.