Din cuprinsul articolului
Aur pentru sănătate. Când vine vorba de băuturi sănătoase, există una care este considerată aur curat, deoarece nu numai că are de trei ori mai mult calciu decât laptele, dar poate oferi organismului de două ori mai multă vitamina C decât o portocală.
Calciul este un nutrient esențial pentru îngrijirea oaselor și a dinților, el este cel care le menține rigiditatea și stabilitatea, potrivit National Institutes of Health. De asemenea, joacă un rol vital în transmiterea impulsurilor nervoase.
Vitamina C este foarte apreciată pentru conținutul său ridicat de antioxidanți, compuși capabili să prevină îmbătrânirea prematură și să îmbunătățească aspectul țesuturilor, cum ar fi pielea, deoarece protejează celulele organismului de daunele provocate de radicalii liberi.
Aur pentru sănătate: băutura plină de calciu și vitamina C
Ceaiul Kukicha este o infuzie de origine japoneză și este considerat de experți ca fiind unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri disponibile.
Unul dintre principalele motive este cantitatea imensă de calciu, deoarece fiecare 100 de grame asigură 440 ml, în timp ce laptele oferă doar 125 ml. În plus, se caracterizează printr-un conținut de vitamina C de două ori mai mare decât cel al unei portocale, cu o singură cană.
Gustul său este asemănător cu cel al nucilor, iar textura sa este ușor cremoasă. Printre principalele sale beneficii, pe lângă îmbunătățirea sănătății oaselor și încetinirea îmbătrânirii, se numără faptul că
- Reduce colesterolul rău
- Reduce stresul
- Îmbunătățește digestia
Cum se prepară băutura care este „aur pentru sănătate”.
Cum se prepară băutura care are de trei ori mai mult calciu decât laptele și de două ori mai multă vitamina C decât o portocală. Este un preparat simplu, care necesită doar scufundarea unor tulpini atunci când apa este în fierbere. Acestea se obțin din planta Camellia Sinensis.
După ce apa a dat în clocot timp de 2 sau 3 minute, trebuie lăsată la infuzat încă 5 minute, până când aceasta capătă treptat o culoare maronie.